350 entry daha
  • devletin, serbest piyasaya her müdahalesi durumu daha kötü hale getiriyor.

    her ne yaparsanız yapın ek düzenleme getirdiğiniz anda, regülasyona uydurmak için satıcı tarafında masraf oluşur ve fiyatlar yükseltir.

    en basitinden, kilometre limiti koyarsanız ya o arabalara tamirci eli değecek, ya da bant üzerinde bir şekilde o kilometre sayaçları durduğu yerde yükseltilecek, ya da otobanda düz yolda git gel yapılacak, üstüne garajlarda bekletilecek yani depolama bedeli oluşacak. bu çözümlerin hepsi birbirinden riskli ve masraflı işlemler.

    küresel olarak arz sıkıntısı var (çip krizi, çin'in covid kapanmaları vs) ve sıfır araç zaten piyasada az sayıda; aylarca sıra bekliyor insanlar. üstüne daha da arz sıkıntısı yaratacak (i.e. arabaların galeride beklemesine yol açacak) uygulamalar yapılırsa fiyatlar iyice artar. tüm bunların dışında bozulan tüketici beklentisi yüzünden vatandaşlar "tl durduğu yerde erimesin" diye araba alıyor, bunu da unutmamak lazım. o beklentileri kim bozdu, piyasa nasıl bu hale geldi diye hiç düşünmeden, sorunun kaynağını çözmeden semptomlara odaklanan basiretsiz miyop yaklaşımlar asla işe yaramayacaktır.

    sonuçta, en başta bozulmuş otomotiv piyasası böyle düzelmez. ya da iki yanlış bir doğru etmez, bir başka değişle elinle yaktığın ateşi götünle söndüremezsin.
177 entry daha
hesabın var mı? giriş yap