2434 entry daha
  • (bkz: hollanda uyum sınavı)

    -inburgering a1-

    partner vizesi ve/veya eş birleşimi statüsünde hollanda'da oturum ve yerleşim izni isteğinde bulunan türk vatandaşlarına zorunlu kılınan sınav türü.

    sınav yerine gittiğiniz zaman hollanda hükümeti, sınavı geçmeniz durumunda daha sonraki işlemleri halletmeniz için parmak izlerinizi alıyor ve karşılığında size, bir sonraki vize işlemlerinizde işinize yarayacak bir kağıt veriyor.

    sınava 2 metrekarelik bir ofis odasında, bilgisayar karşısında giriyorsunuz. karşınızda bir cam var ve arkasından görevli sizi rahatsız etmeden izliyor. her bölümün sonunda bir sonraki kısmı sizin ekranınızda aktif ediyor.

    öncelikle belirtmeliyim ki, (bkz: hollandaca) öğrenmek için korkmanız gereken hiçbir şey yok. sizi sınava hazırlayan, sınav odaklı bir sürü kurs bulunuyor. bunlara google üzerinden ulaşabilirsiniz. ben kendim çalıştım. rutin olarak yaptığı şeylerden çok sıkılan ve bu konuda çok tembel bir herif olarak ben bile bunu başardıysam, siz hiçbir sorun yaşamadan bunu atlatacaksınız. (her sabah tuvalette, bir elimde telefon, diğer elimde türk kahvesi rutinim ile başarmaktan bahsediyorum.*

    sınava dair bilgileri paylaşırken her açıklamamın altında, sınavda karşınıza çıkacak olan sorulardan oluşan pdf dosyalarını ya da youtube linklerini paylaşacağım.

    sınav 3 bölümden oluşuyor.

    kns (uyum sınavı)
    hollanda kültürü ile alakalı 100 sorudan rasgele 30 tanesi ekranınıza düşüyor ve iki seçenekli sorular üzerinden bunları cevaplıyorsunuz.

    https://youtu.be/bonvnt0bj-q

    lezen (okuyarak anlama)
    ekranda verilen kelimelerin telafuzunu seçenekler arasından bulup işaretliyorsunuz. toplamda 10 soru.
    sesli olarak dinlediğiniz kelimelerin okunuşunu seçeneklerden bulup işaretliyorsunuz. toplamda 10 soru.
    size verilen 6 farklı paragraf (her paragrafta iki ayrı soru) üzerinden yanıtınızı kaydediyorsunuz.

    https://static.adappel.nl/…aardigheid a1 boekje.pdf

    spreken (konuşma)
    sesli olarak sorulan sorulara şahsi olarak cevaplar veriyorsunuz. ( 11 rasgele soru)

    yazılı hali : https://static.adappel.nl/…vragen en antwoorden.pdf

    sesli ve sınav hali :
    https://youtu.be/2l7hcyh-29u
    https://youtu.be/7-wtwpdix20

    ekranda yazılı olarak gördüğünüz cümlenin devamını getiriyorsunuz. (11 rasgele soru)
    https://static.adappel.nl/…nvullingen 2019-2020.pdf

    şahsen öncelikle hiçbir sınav materyaline bakmadan ufaktan dil hakkında başlangıç seviyesine gelmek istedim, daha sonra materyaller üzerinden dili iyice kavrayarak sınava girmemin daha mantıklı olduğunu düşündüm. bu konularda önceden belirttiğim gibi tembel bir birey olarak günde yarım saat (bkz: rosetta stone) üzerinden direkt hollandaca öğrenerek başladım.

    rosetta stone üzerinden 6 ünite geçtikten sonra sesli olarak (ingilizce üzerinden) (bkz: pimsleur) ile çalışmaya başladım. ve bu noktadan sonra neleri öğrenip, nelerde eksik olduğumu iyice kavramaya başladım. pimsleur ile günde 30 dakika çalışarak (ki programın önerdiği de bu) 25 ders sonunda benim için yeterli olduğunu, dilin temellerini yazılı ve sözlü olarak kavradığımı fark ettim ve sonrasında sınav materyallerine göz atmaya başladım.

    sınav materyalleri, kesin olarak sizin karşınıza çıkacak olan sorulardan oluşuyor. ben bu kursları yarım yamalak tamamladıktan sonra bana çok kolay gelmişti açıkçası. sadece eksik bildiğim bazı kelimelerin üzerinde geçerek hazırlanmaya devam ettim. sadece birkaç gün bu materyallere baktıktan sonra beni zorlayan tek kısım spreken (sesli konuşma) kısmı olmuştu. ben sorulara aynı şekilde cümle olarak cevap vermeye alıştırırken kendimi, @suezmax adlı yazar sağolsun, yardımıma koştu ve sadece tek kelime ile de cevap verebileceğimi söyledi ve bu bana zaman kazandırdı. bu arada bildiği tüm bilgileri paylaştığı için özellikle çok teşekkür ediyorum kendisine. hollanda'da bira içerken konuşacağız tekrar bunları üstadım.

    imkânı olan arkadaşların bahsettiğim programlar lisanslı bir şekilde satın almalarını isterim. fakat imkânı olmayanlar için aşağıda .apk ve .torrent linki paylaşacağım.

    tüm sınav materyallerini ve fazlasını bulacağınız adres; adappell

    rosetta stone premium .apk

    pimsleur dutch .mp3

    elimden geldiğince hepinize yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. yeşillendirmekten korkmayın. fakat lütfen yardım istediğiniz konular, entryde bahsetmediğim, unuttuğum konulardan olsun.
1080 entry daha
hesabın var mı? giriş yap