16 entry daha
  • ilk çıktığı zaman kasedini alıp uzun süre dinlediğim - beni uzun süre meşgul eden- ve bir çok kimsenin varlığından bihaber olduğu bjork esintileri taşıyan boş şarkı içermeyen aylin aslım imzalı kaliteli elektronik pop albümü. 2000 çıkışlı bu albüm baştan sona defalarca dinlenilesi olduğu gibi hiç boşluk içermez aralarda / satıraralarında. zirvesi 4 gün 4 gece olan bu kalitesi su götürmez yapıtın döneminde hayli alternatif duruşu kadar bizi 2. defa yoğun bekleyişlere -ağzımızın suyunu akıtarak- salıvermesi de unutulmaz. boyumuzun ölçüsünü almamız takriben 4-5 yıl sürdü. her şeyi gelgit yaptı. ağır suçlu o. önce çarptı sonra bekletti. beklediğimize de değmedi işin kıyas kısımlarından arındıramadık kendimizi. arındırmak zordu gelgitten sonra. zor!
    tekrardan piyasaya sürülmüş remixli halleriyle. aradan geçen onca zaman şarkıların güzelliğini değiştirmemişti. değiştirmesi de zordu zaten. çünkü güzeldiler fazlaca.
    hatırladık ilk hallerini aylin'in. orjinal şarkı sözü yazarlığını. daha naif ve çocuksu duruşları. daha da fazlasıylaysa; marjinalliğini. elde avuçta ne var şimdi derseniz? cevaben 10 eskimek bilmez şarkı ve senin gibi 'nin güzel klibi derim. şarkı sayıları zamana binaen artacaktır artması muhtemeldir ki şimdilik 20'lerde galiba. neyse ki biz ilk 10'dayız.
    edit: bu yıl içinde hayli zengin gelgit farklılığında / özelliğinde bir albüm yayınlandı. elektronik değil genel kalıplarda rock. çeşitli tarzlardan besleniyor ve vuruyor / can yakıyor fazlaca. * ` :lakin, gelgitteyim ben hala`
    (bkz: hayvanlar)
    (bkz: güzel şeyler bunlar)
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap