• 2000 yılında dahab daki blue hole'a yaptığı bir dalış sırasında hayatını kaybeden rus dalıcı.

    dalışın başında buddysinden ayrılır, kontrolsüz ve hızlı bir alçalma ile dibe ulaşır. yaklaşık 90 metre derinlikteki dibe vardıktan sonra dengesini yitirerek yuvarlanmaya başlar, ikinci kademe regülatörü ağzından çıkar ve dalgıç hayatını kaybeder. son dalışı dalgıcın kamerası tarafından kaydedilmiştir.

    http://www.youtube.com/watch?v=eejqpuyeniy

    tam olarak hangi derinlikte buddysinden ayrılıp kontrolsüzce dalışa geçtiği videodan anlaşılmamakla birlikte kayıttaki 2 dakikalık boşluk gözönüne alınırsa bu sürede azot narkozuna girebileceği bir derinliğe ulaşması mümkün gibi. maalesef buna benzer sorumsuz dalış alışkanlıkları rus dalgıçlarda sık görüldüğü biliniyor. (hava ile 60 metrenin altına inmek, open water sertifikasıyla mağaralarda gezmek vb)

    dalış boyunca hızlı inişini engellemeye çalışmadığı görülüyor. basitçe bc ye biraz hava basmak, ağırlık kemerini atmak gibi önlemlerle kontrolsüz dalışını durdurabilirdi, tabi bu varsayımlar narkoz etkisinde olmayan bir dalıcı için anlamlı. yine de sanki dibe varmak amacındaymış gibi davrandığını düşünüyor insan.

    dipte bilgisayarını ilk kez kontrol ettikten hemen sonra kontrolü yitirip yuvarlanması neticesinde ağzından çıkan regülatörü tekrar takamadığı, boğularak öldüğü anlaşılıyor. cesedi daha sonra yerel bir dalıcı tarafından yapılan biri keşif olmak üzere 2 teknik dalış sonrasında çıkarılıyor.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap