2 entry daha
  • hepimiz "dunyada baris, tum ailelerde refah" diye kosturan son derece topluma malolmus sahsiyetler oldugumuzdan, denize babamiz dusse, once baskasini kurtarma egilimi gosterdigimizden herhalde, derdimize dert katmis bir veristirmedir bu.

    biz ki degil kendi ailemizi, kendi milletimizi, once dunyann geri kalanini onemseyen bir milletiz, biz ki, komsumuz ac yatarken "banana ne lan, anam mi babam mi" demeyip yedigimizi ictigimizi paylasan bir milletin evlatlariyiz, biz ki, yardim diye toplanan paralari layigiyla yerlerine ulastiran, calmayan cirpmayan, kafasi isguzarliga, her haltin cakalligina, uckagida basmayan, babamizi bile dolandirmaktan utanmayan bir nesle hicbir surette asina degiliz. varsa yoksa toplumumuz, varsa yoksa millet olarak refaha erme yoluna gosterdigimiz cabalar, varsa yoksa dostumuz ve hatta dusmanimiz; sesimizi duyurmak icin "kopruyu gecene kadar ayina dayi deme" zihniyetinden bi haber, her turlu fenaligi goze alarak yardim eden, calisan didinen, inancli, ozgur, yardimsever, hir gur cikarmadan birlik icinde yasamayi becerebilmis insanlariz, bu sebeple cok kiniyoruz ailesini birinci planda tutan alevileri. grup olarak mimlemek dogru degil ama ne güzel ki kendisinden baskasini dusunen insanlar da var bu ulkede. dahasi, ailesini de dusunurken, ailesinin gelecegini de dusunurken, ulkesinin gelecegini de dusunmeyi ilke edinmis insanlar da var bu ülkede. ama alevi, ama kurt, ama turk, ama laz, ama cerkez, ama ermeni, ama musevi. onlar da olmasa, birbirine yardim etmenin ne demek oldugunu sadece gecmisin oykulerinde gorecektik yalnizca. ama biz boyle dusunmuyor, kendimiz ailemizi onemsemedigimiz icin, kendimizi muasir medeniyetler seviyesine ulasmis cok gelismis ubermensch bireyler olarak goruyoruz. hepimiz o kadar harikayiz ki, darulaceze bizim yanimizda kofti kalir.

    ama ne yazik ki oyle degil. cebimizden cikarttigimiz uc bes lirayi kosedeki dilenciye verince, baskalarini dusunmeyi is edinmis yardimsever birey olamiyoruz malesef. o is o kadar kolay degil.

    varligini varligima armagan eden rahibe terasa'sin sanki. butun dunya bencil senden gayri. "oldu canim, oldu arkadasim".
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap