8028 entry daha
  • rehberde kayıtlı olmayan bir numaraya tek seferlik (dekont, dosya, konum dahil) mesaj göndermek isteyip de telefon rehberini numara çöplüğüne çevirmek istemeyenler için şöyle bir pratik çözüm var:

    telefondan chrome, opera gibi web tarayıcılarından herhangi birini açıp adres çubuğuna "wa.me/" yazıyoruz ve ardından sohbet etmek istediğimiz numarayı başında + olmadan ülke koduyla* birlikte yazıp git diyoruz.

    örnek: wa.me/905001234567

    yazdığımız link; tarayıcıdan, whatsapp'a yönlendirmek için izin isteyebilir. onayı verdikten birkaç saniye sonra sohbet ekranı açılacak ve bu şekilde ilgili numarayı rehbere kaydetmeden sohbet edebilirsiniz. ayrıca wa.me yerine https://api.whatsapp.com/send/?phone=905001234567 formatını da kullanmak mümkün.

    sadece metin olarak bir mesaj gönderecekseniz işi biraz daha komplike ve eğlenceli hale getirmek mümkün. yine aynı şekilde bağlantımızı oluşturuyoruz; ama bu sefer numaranın sonuna "?text="* kodunu ekliyoruz. devamında da numaraya göndereceğimiz mesajı yazıyoruz.

    örnek: wa.me/905001234567?text=merhaba, nasılsın?

    bu bağlantı, sohbet ekranındaki metin kutusunda "merhaba, nasılsın?" yazılı olacak şekilde whatsapp'a yönlendirecektir. gönder butonuna basarak mesajı gönderebilirsiniz. bu ne kadar pratiktir tartışılır. belki birçok kişiye böyle mesaj atılacaksa bağlantı üzerinden mesaj içeriğini oluşturmak daha kolay olabilir.

    masaüstü tarafında da whatsapp'ın uygulaması yüklüyse edge, chrome gibi tarayıcılar uygulamaya yönlendiriyor; ama whatsapp web, tarayıcıda açıksa bu yöntemler maalesef şu an için orada geçerli değil. ek olarak; profil fotoğrafı, son görülme gibi gizlilik ayarlarınız herkese açık değilse mesajı gönderdiğiniz kişi rehberinizde kayıtlı olmadığı için bunları göremeyecektir.
687 entry daha
hesabın var mı? giriş yap