• mustafa sandal'in devami var albumundeki guzel sarkilardan, insani huzunlendirirken diger taraftan ritmiyle insani hareket ettirir. sozleri de soyledir:

    basina gelecek elbet
    adim gececek birgün
    yillara mahkum edilmis
    hikayen olarak

    basina gelecek ya elbet
    adim gececek birgün
    sonlara terkedilmis
    hikayen olarak

    kalbim senden hesap soramaz ki
    vazgecmedi hayalinden
    su acim hic bir zaman dinmedi birtanem
    sakin sorma sorma sana

    ne sarkilar yazdim
    hepsi senin icindi canim
    kira kira kalbini
    bazen hayat gercegi yansitmiyor
    ne sarkilar yazdim
    hepsi senin icindi canim
    cize cize kalbini
    bazen hayat gercegi anlatmiyor

    mustafa sandal seksenlerin sonunda egitim icin abd'ye gidiyor. orada venezuellalı dunya guzeli gabriella (gabi) ile tanisiyor. musti bir sure onunla beraber olduktan sonra gabi ulkesine donuyor. musti gabi'nin pesine dusuyor. onu gormek icin yaninda az miktar para ile venezuela'ya gidiyor ama onunla orada bulusamiyor. sonrasinda abd'de tekrar bulusuyorlar ama birliktelik yurumuyor. sonrasinda musti turkiye'ye donuyor. gabi, musti'nin hayatindan cikmasina ragmen ilham perisi olmaya devam ediyor. onun icin su sarkilari yaziyor:

    (bkz: neredesin) (bkz: yoklugunda cok kitap okudum)
    (bkz: sana ihtiyacim var)
    (bkz: suç bende)
    (bkz: beni aglatma)
    (bkz: sonuna kadar)
    (bkz: gidenlerden)
    (bkz: bir anda)
    (bkz: kalmadi) (bkz: benim aşka inancım kalmadı)
    ...
    yaklasik 17 yil sonra gabi, internet arastirmasiyla musti'ye ulasiyor. daha sonra gabi, turkiye'ye musti'yi gormeye geliyor. musti, gabi'yle tekrar goruyor. ama gorustugunde gabi'nin bambaska gabi oldugunu degistigini fark ediyor. dunya guzeli gabi gitmis bambaska bir gabi gelmis oldugunu goruyor ve sasiriyor. musti, gabi'ye onun icin ne sarkilar yazdigini soyluyor. sonrasinda da musti son olarak gabi icin "ne şarkılar yazdım"i yaziyor. daha sonra musti evleniyor. biraz huzunlu bir hikaye. cogumuz hic degismeyen, hic yaslanmayan, hayallerimizde, anilarimizda, kalbimizde yasattigimiz gabimizi ariyoruz. simdi gorsek kosullarin degismesinin de muhtemel etkisiyle belki de o kadar sevmeyecegimiz gabi'yi ve bize o kadar ilham vermeyecek o gabi'yi.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap