287 entry daha
  • erkeklerin aldatma nedeniyle uzaktan yakından alakası yoktur. erkek sadece seks için aldatabilir. kadın ise hipergamik sebeplerle daha iyisine ulaşmak için yapar. emin olun aldatıldığınızı öğrenmenizin tek yolu ya ilişkinizin bitmiş olması ya da davranışları doğru yorumlayan akılcı bir erkek olmanızdır. maalesef çoğu erkek aldatıldığını fark etmeyerek, başkasının çocuğuna babalık yapmaktadır. referans. peki neden böyle olur?

    öncelikle kadının aldatma periyodu iyi anlaşılmalıdır çünkü rastgele dönemlerde gerçekleşmez. araştırmalara göre evli kadınların yumurtlama döneminde %65'e kadar aldatma ihtimalinin arttığı belirlenmiştir. kadınlar bu dönemde daha çok risk alabilir ve tehlikeli kendisinde arzu yaratacak adaylara yönelir (ref: david buss- evolution of desire; syf: 241). bunu kadın çıkarcı, erkekse fırsatçıdır diye açıklıyoruz çünkü kadın için amaç en iyi genetiği çıkarcı amaçla toplamaktır. erkekse fırsatçı amaçlarla bulduğuyla yatmaya çalışır, yani yayılmacı politika izler. geçmişte blogda anlatmıştık.

    ...kadın ne zaman aldatmayı seçer?
    o erkek artık maddi veya manevi olarak kadına bir şey ifade etmiyorsa kadın aldatır. memelilere baktığımızda bile böyledir. hatta sürülere yeni katılan bireyler çekiciyse, dişi heyecan duyduğu için yeni bireyle seks yapmayı ve spermlerini almayı tercih eder. bu yüzden primatlar ve maymunlar oral seks konusunda evrimleşerek dişiyi kontrol etmeyi öğrenmiştir.
    (bkz: evrimde oral seksin yeri/@karanlikruya)

    aldatan kadınların seçtiği erkekler; başarılı, serseri, vurdumduymaz özelliklere sahiptir çünkü eldeki aday zaten betaize olmuştur, yani artık arzu yaratmıyordur. heyecanlı değildir. yeni aday da genelde iyi kötü tanıdığı biridir. bu kişiye ruhsal olarak yakın hisseder ve kocasıyla karşılaştırır. eğer sevgilisinin çekicilik puanı yüksekse onu tercih eder fakat sıkıntı şudur: yüksek değer ve evlenmemiş bir adamsa neden evli bir kadınla ilişki sürdürmeyi tercih etsin ki? sadece seks yapacaktır. çoğu kadın gerçek arzuyu(genuine desire) bulduğunda mantık devrelerini kapattığı için adamın amacını anlasa bile devam edebilir fakat sonrasında pişman olur.
    (bkz: iyi bir kadın olmanın hiçbir işe yaramaması/@karanlikruya)

    işte çıkmaz da burada başlar. siz bu pişmanlık sonrasında aldatıldığınızı asla öğremezsiniz ve "karım çok değişti, bana iyi davranıyor" diye düşünürsünüz. normalde kadınlar arzu ve minneti aynı kişide bulurlarsa o kişiye geçiş yapar. bulamazsa eskisiyle devam eder ve alfa karakterin açtığı yaralar kocasıyla sarılır. bu yüzden ilişkinizi geçmişte bir podcastte de anlattığımız gibi kontrol edebilmeniz gerekir.

    sonuçta kadın da kurulu yuvasından vazgeçmek istemeyebilir, aksi halde duygusal olarak çöküntü yaşar. bunun yerine mevcut atm-eş ile güven içindeki yaşamını sürer. çocuk olduğunda da "aldatma" gerçeğini olmamış sayar. yani kendini kandırır. bunu neden yapar? çünkü tersini yaparsa hem çocuğun hem kendi yaşam standardını tehlikeye atmış olur. (ref: robert baker - sperm wars)

    ilginçtir ama erkeklerin bu hareketine türkçe'de metres yapmak denirken; kadınlarınkini karşılayan bir tanımlama yoktur çünkü kadının doğası aynı anda birçok erkeği tutma değil, daha üst düzey erkeği bulunca ve üstteki şartlar oluşursa (arzu ve minnet) geçme üstüne kuruludur.

    son olarak birkaç tane gerçek örnek üstünde duralım:
    bir ara tlc'de `infidelity' adında bir program vardı, aldatma hikayeleri yayınlanırdı. aldatann kadınların romantik ilişkiye başlarsa eşlerini terk ettiği, aldatın erkeklerinse eşlerini kaybetmemek için çaba sarfettiği görülmekteydi. erkekler yakalanmadığı sürece sevgilisiyle yaşamını sürdürürken, kadın bir yerde vazgeçer ve evliliklerini bitirdi. bu bile 2 tarafın ilişkilere bakış açısındaki farkı anlamak için yeterlidir. (programları merak edenler için tlc'nin resmi kanaları üzerinden bölümleri izlenebiliyor.)

    böyle zor durumda kalmamanız dikkatli olun derim. asla "benim eşim yapmaz" diye düşünmeyin. şunu unutmayın, kadının aldatmasının maliyeti erkeğin maliyetine göre hep daha yüksektir ve kaybınız daha fazla olur.
    (bkz: aldatıldığını anlamanın en iyi yolu/@karanlikruya)

    debe edit.
491 entry daha
hesabın var mı? giriş yap