1 entry daha
  • kendilerine özgü "güm-çat-güm-güm-çat" diye giden linn 9000, tr 808 veya simmons davul ritmi üzerine melodik bir bassline ve yumuşak klavye tonları ile kurdukları bir sound'ları vardı bu amcaların. şarkıları ne kadar mellow, ne kadar rahatlatıcı olursa olsun beat'ler çok sert yuvarlanırdı, bu da onların gece klüplerinin en fazla ellenen plakları üzerindeki isim olmalarını sağlamıştı. ayrıca çoğu kişi itiraz etse de drum machine kullanımını popüler hale getirdiler. en iyi drum machine programlayan abiler doğal olarak bunlardır.

    birlikte katıldıkları ilk grup the time'dır, bu grubun ilk iki albümünde fırtına gibi esmelerine rağmen sonraları gruptan ayrılarak prodüktör koltuğuna oturdular. take your time adlı şarkıyla bayağı isim yapmış, fakat sonraları topallamaya başlamış bir grup olan the sos band'in başına geçtiler, grubu 180 derece döndürerek hit üstüne hit bıraktılar. sos band'in önceki albümü büyük bir düşüş yaşayarak chartlarda 177. sıraya oturmuştu, fakat jj-tl ikilisi koltuğa oturunca grup tekrar çıkışa geçerek chartlarda ilk 50'de, rnb chartlarında ilk 10'da yer bulmaya başladı. 83-86 arasında çıkardıkları sağlam single'lar, 80s groove muhipleri tarafından sevilen klasikler haline geldi.

    86'da ikili janet jackson ile tanıştı, kendisinin control adlı albümünde ipleri eline alarak janet'ı bir süperstar haline getirdi. albümle grammy kazandılar. müzik dünyasında kazandırdıkları bu süperstar kendilerine büyük bir kazanç sağladı. albümün başarısından etkilenen starların hepsi jj-tl ikilisinin kapısını aşındırmaya başladı. jj-tl ikilisi 2006 senesine kadar janet jackson'ın prodüktörlüğünü yapmaya devam etti.

    prodüktörlük kariyerleri tıkırında gidiyordu. sayısız artiste prodüktörlük yaparken, önceki albümdeki başarısızlıktan sonra grubunun vokalistini, prodüktörünü ve davulcusunu kaybeden jacques petrus'un kendilerine önerdiği büyük kontratı geri çeviremeyerek change'in de başına geçtiler. kendilerinin bir albümlerini prodükte ederek onların hit çıkarmasını sağladılar, grubu bir anlamda dağılmaktan kurtardılar. arada büyüdükleri şehir minneapolis'e olan vefa borcunu minnesota'lı artistlere abilik ederek ödediler. alexander o neal ve cherrelle gibi iki büyük yeteneği müzik dünyasına kazandırdılar.

    icat ettikleri sound, new jack swing döneminde de oldukça etkili oldu ve grup 90'lı yıllarda da güçten düşmemeyi başardı. öyle ki new jack swing alanına geçmek isteyenlerin teddy riley'den sonra aradığı ilk numara bu ikilinin numarası oluyordu. genellikle verimli bir telefon konuşması ardından stüdyonun yolu tutuluyor, stüdyodan bir hitle dönülüyordu. 91'de perspective records'u kurarak işleri büyütmeye karar verdiler, fakat bu genişleme harekatı 6 sene sürdü, ikili şirketten çekilince 99'da şirket kapandı.

    günümüzde bu ikili* en sevilen ve saygı gören prodüksiyon dehalarından biri olarak tarihe geçmiş durumdadır.

    bu da grubun prodükte ettiği önemli şarkıların listesi;
    http://en.wikipedia.org/…by_jimmy_jam_&_terry_lewis
hesabın var mı? giriş yap