13 entry daha
  • genel itibariyle zor bir oyundur. çatışmaya girdiğinizde, ileriyi düşünerek hamleler yapmazsanız çok kolay adam kaybedersiniz. zira çoğu bölümde, saldırı yapan taraf siz olduğunuz için, hiçbir şey olmazsa pusuya yakalanırsınız, mayına basarsınız, havan mermisi yersiniz. adamlarınız yaralanırsa, moralleri düşer, hareket kabiliyetleri azalır; takım kötü durumdaysa, tüm takımın morali bozulur, attığını vuramaz vs. bu yüzden daha ilk sektörden çıkamadan oyunu bırakan çok oyuncu vardır.

    oyunun en renkli kısmı ise paralı askerlerin karakterleridir. takımınıza dahil edebileceğiniz adamların bir kısmı birbirinin arkadaşıdır veya benzer tecrübelere sahiptir. bunlardan bazıları;

    amerikan ordusundan emekli profesyonel askerler:
    gus tarballs
    len anderson
    kyle "shadow" simmons

    amerikalı siyahiler:
    earl "magic" walker
    keith "blood" hanson
    ice williams

    ruslar:
    ivan dolvich
    igor dolvich
    igmus "iggy" palkov

    80lerin pis birasever motosiklet metalcisi tipindekiler:
    carl "reaper" sheppards
    edgar "nails" smorth
    kirk "static" stevenson

    gibidir.

    bunların dışında ingilizler, avusturalyalılar, emekli swat üyeleri gibi değişik geçmişlere sahip paralı askerler var. fidel dahan var mesela. kübalı, yaşlı, sakallı bir asker. takımınız zor bir pozisyona girmişse ve geri çekilmeye çalışırsanız, fidel'i geri çekemezsiniz. "leave me alone" der ve elindeki tabancayla düşmana saydırmaya devam eder. james "skyrider" bullock var. sanki b-movie'den fırlamış izlenimi verin bir helikopter pilotu. daha hatırlayamadım, karakterlerle ilgili bir çok ayrıntı var. zaten bu oyunu güzel yapan da, her karakterin üzerinede ayrı ayrı çalışılmış olmasıdır.

    oyunu hiç oynamamış ve oynamaya başlayacak olanlara şöyle bir ipucu vererek yazıya son vereyim: büyük ihtimalle elinizde jagged alliance 2 gold vardır ve bu paket içinde jagged alliance 2 ve jagged alliance 2: unfinished business içerir. jagged alliance 2'yi bitirip, unfinished business'e başlarsanız, ja2'deki karakterleri uf'ye aktarabilirsiniz. buna kendi yarattığınız karakter ve diğer paralı askerler dahildir.

    uf'de para daha kısıtlı olduğundan, ja2'de oyunun başında çömez bir veya iki asker alıp (örneğin blood, igor...) oyunun sonuna getirebilirseniz; bunlar level atlayıp, güçlenecek, fakat fiyatları aynı level başka askerlerden hala çok daha düşük kalacaktır. sonuçta ja2'den aktardığınız bu adamları, uf'de oyunun başında yüksek level halleriyle, emsallerine göre daha ucuza takımınıza ekleyebilirsiniz. bu şekilde takıma alacağınız iki adamın yanına da, fiyatı ve level'i yüksek iki kaliteli adam daha alıp çok güçlü bir kadroyla uf'ye başlayabilirsiniz ki uf, ja2'den daha da zordur.

    --- spoiler ---

    - işte son bölümlere doğru tanklar çıkıyor...
    - tank mı? ne alaka?
    - ee oyunda neden law var zannediyorsun?
    - ben adam vuruyordum onunla.
    - yuh...

    --- spoiler ---
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap