2 entry daha
  • sevgilimle çıkmaya başladığımızda aldığım, sonrasında işyerinde kalan ve geri isteyemediğimiz, kalanının içilmesinden korktuğumuz için de işyerinden gizlice çaldığımız içerisinde 3-4 shot'lık tekila olan bir olmeca tekila şişesi vardı. geçenlerde herkesin sarhoş olduğu bir anda yanlışlıkla içilmiş, konuştuklarımızı o anda unutan, içkinin değil şişenin değerli olduğunu sanan sevgilim de engellememiş...

    şişenin boş olduğunu gördüğüm gece boğazıma birşeyler düğümlendi, dudağım bükük oturdum bir süre, sonra her ikimiz de ağlamaya başladık. ben çok değerli birşeyi kaybettiğim için o ise beni böylesine üzdüğü için... şimdi ağlamam kesildi ama içim acıyor düşündükçe, hani bir ölünün ardından ağlarsın, acı çekersin ya... saçma ama içimdeki acı aynen öyle. o şişe sonu tekila için içim acıyor ama mümkün olsa o gece giden o 3-4 shotlık tekila geri gelsin diye sahip olduğum maddi herşeyi.. bilgisayarımı, telefonumu, tüm paramı... hiç düşünmeden verirdim, hem de hiç içim acımadan.

    manevi değer bazen maddi değeri silip yok eden, önemsizleştiren birşey oluyor. çünkü manevi değeri olan birşeyi çoğu zaman parayla satın alamıyorsun. gidip bir şişe olmeca alsam o şişeye boşaltsam... işte aynı değil, aynı olamaz, o gitti ve içki olarak tonlarca benzeri varken benim verdiğim anlam açısından bir başka eşi daha yok ! çünkü maddi değerde değeri üreten koyarken, manevi değer ise kişinin kendinden, ruhundan, anılarından alınıyor. biri parasal değer taşırken diğeri anlamsal değer taşıyor.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap