3 entry daha
  • 4. sezon, 15. bölümdür. bazi kaynaklarda house's head, pt. 1 diye gecer, fakat resmi kaynaklarin cogunda -evet onlarda da tutarsizlik vardir- wilson's heart adli final bolumunden onceki bölümdür.

    oncelikle belirtmek isterim ki muhtemelen turkiye'deki en buyuk house hayranlarindan biri olmakla kalmayip, en buyuk house geek'lerinden biriyim. ikinci sezonda giydigi nike'lardan tutun, odasindaki dev tenis topuna, dvd'lerinden tutun, alevli bastonuna otuna bokuna kadar herseyi biriktiren bir adamim. ve bu bilginin uzerine tekrar blüme donebilirim sanirsam.

    ilk sezon itibari ile karakterleri tanitmak amaci ile son iki bölüme kadar genellikle stand alone bölümlerle ilerledi bu dizi. son iki bölüm olan three stories ve honeymoon'da gregory house ile alakadar bir kac sey ogrendik. ikinci sezonda da bu bir kac seyi gayet verimli kullanarak sadece stand alone bölümler yazmaktan kacinarak konu butunlugunu saglayarak ilerlemeyi tercih ettiler. tabii burada konu butunlugu derken ilk sezondaki vogler-house kapismasini katmiyorum; zira kendisi yaklasik 5 bölüm kadar vardi ve ucuncu sezondaki tritter kadar etkin ve nba tabiri ile uzun sure almiyordu. kanimca birinci sezon genel olaraksuper basarili olup ozellikle son iki bölümü ile vurucu olmustur. three stories yayinlandigi sene -yanilmiyorsam 2004- emmy odullerinde en iyi yonetmen odulunu almisti. ikinci sezon dizinin isindiktan sonra cok daha basarili performans sergiledigi bir sezon oldu ve three stories ayarnda olmasa da ona yakin en azindan 3-4 bölüm saymak cok mumkun. ozellikle 2x04 - daddy's boy, 2x08 - the mistake ve 2x12 - distractions bu bolumlerin basini ceker. renklenmesi amaci ile belli bi iki olay yapildi -ki spoiler olmamasi icin bunlari buraya yazmiyorum, bilen zaten anlamistir ve yine surprizli vurucu bir sezon finali ile bitti. aslinda bu "sanallik" , "house'un kafasinda neler donuyor?" ya da ""kafasini vurdu bak yine sacmaliyo" temasi ilk bu sezonun finali olan no reason'da kullanildi, fakat sanirim zaman-mekan kurgusu bu bölüm kadar iyi olmadigi icin bu kadar etki yaratmadi. ucuncu sezon bir dusus sezonu oldu house icin acikcasi ve tritter ile yahuda gondermesi disinda cok da bir sey kalmadi aklimda. iste bu dususun hemen akabinde 4. sezonu cekti bu adamlar. survivor'a yapilan gondermeler, super zekice hazirlanmis senaryolar, basarili yeni ekip, zekice diyaloglar vesaire... kendisini yukselise geciren ilk iki sezona resmen goz kirparak baslad ve akabinde onu gecti.

    iste bu sezonun sonunda geldi house's head. hani bazi filmlerde bazi sahneler vardir, filmi izlerken bakamazsiniz. bakinca bir sekilde iciniz acir, ne olacagini bildiginiz halde gozunuz yasarir ya da siz bicaklanirsiniz falan. bu bölüm 43 dakka suren ne zaman izlesem bakamadigim, bakarken son derece huzunlendigim ve bir sekilde izlerken kendimi kastigim sahnedir. 43 dakikalik bölümün her diyalogu apayri muhtesem, apayri yaratici, apayri dumurdur. iki bölümlük bir episode olmasina ragmen wilson's heart da bu kadar basarili bir bölüm olmasina ragmen daha, onda kurgudan ziyade duygusallik one ciktigi icin az daha psikolojik olmustur. dolayisi ile bu bölüm one cikmistir. oyle bir one cikmistir ki, bu dizi 2008 emmy'lerinde en iyi yonetmen odulunu aldiginda ben odamda fener gol atmis gibi sevindim. diziyle butunlesmem ayri, fakat bu bölümün o odulu alacagini aylar oncesinden adayligi ilk aciklandigindan beri bilmek, istemek, baska hicbir dizinin hicbir bölümünün o odulu alamayacagini bilmek apayri bir sey benim icin. eger yanilmiyorsam tv.com'da da three stories'den beri en yuksek puani alip kendisini gecen bölüm oldu.

    --- spoiler ---

    ozellikle lisa cuddy'i oynayan cok sayin lisa eldstein'i burdan super takdir ediyorum, inanilmaz bir strip-diagnosis performansi sergilemektedir kendisi. akabinde house'un "and your own subconscious ignored you. because you'd rather fantasize about finding symptoms. how screwed up is that?" demektedir ki "oy oy oy!"dur....

    --- spoiler ---

    bir de bu bolumde hemen ustu kapali verilen bir bilgi ya da ilerki bölümler icin yapilan gondermeyi yazalim ;

    --- gonderme ---

    house amber'i bilincaltinda her daim esmer ve yesil gozlu olarak gorur. oysa amber sarisin, mavi gozludur. bunun da sebebi su olabilir -ki bence odur- , house'un bilincaltinda karisan bilgiler bir hayale diger bilgileri sokarak muhtemelen house'un cuddy'e olan ilgisini eklemis ve sarisin amber esmer cuddy olmustur. ve evet, lisa cuddy yesil gozludur.

    --- gonderme ---

    velhasil, house md dizisinin su ana kadar yapilmis en iyi bölümü olma serefini three stories'den alabilmis yegane bölümdür ve ben bir bölüm üzerine bu kadar yazi yazabiliyosam allah benim belami versindir, bir hayat edinmem lazimdir.

    referanslar icin ;

    (bkz: gregory house/@polifonik osuruk)
    (bkz: house md/@polifonik osuruk)
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap