• 2022 yılı, korku türü açısından beklediğimden de iyi gidiyor. pandemi ile boğuşulan 2020 ve 2021 yıllarının ardından bu yıl bomba gibi korku filmleri birbiri ardına gelmeye devam ediyor. özellikle de "halloween" ile özdeşleşen ekim ayında art arda kaliteli korku filmleri izliyoruz. bunlardan biri de joseph ve vanessa winter ikilisinin yazıp yönettiği deadstream filmi oldu. vanessa winter'ın devil's got my back isimli televizyon için çektiği korku filmini saymazsak "deadstream" her iki ismin de ilk uzun metraj film denemesi. daha öncesinde ise kısa filmler ya da televizyon dizisi bölümleri çekmişler.

    film, joseph winter'ın başarıyla canlandırdığı shawn ruddy isimli bir "youtuber"ın kaybettiği sponsorlarını ve hayranlarını geri kazanmak için perili bir evde tek gecelik canlı yayın yapma sürecini anlatıyor. ürettiği birbirinden çılgın videolar ile büyük bir takipçi kitlesine ulaşan shawn, bir gün çektiği bir video yüzünden evsiz bir adamın hastaneye düşmesine sebep olur. bunun üzerine neredeyse tüm sponsorlarını kaybeden shawn'ın eski ününe kavuşmak için yeni bir içerik üretmesi gerekmektedir.

    "death manor" isimli perili bir ev, shawn'ın üreteceği yeni içeriğin de ana teması olacaktır. mildred pratt isimli bir kadının intiharı sonrası musallat olduğu bu ev, içinde pek çok tutsak kalmış ruhu da barındırmaktadır. hayattayken kuramadığı ailesini evde yaşamış herkesin ruhunu eve hapsederek kurmaya çalışan mildred pratt, shawn'ın video projesine de fazlasıyla katkıda! bulunacaktır. evin hemen hemen her odasına kamera yerleştirip bir yandan canlı yayın yapan bir yandan da evde hayalet kovalayan shawn'ı korku dolu bir gece beklemektedir.

    joseph ve vanessa winter ikilisinin bu filmi çekerken sam raimi'nin korku sinemasına armağan ettiği evil dead serilerinden etkilendikleri ortada. "deadstream" filminde "evil dead" filmlerine pek çok sahnede göndermede bulunulmuş. bu benzerliğin de ifade edeceği üzere "deadstream" filmi bazı sahneleriyle hem korkunç olmayı hem de kahkaha attıracak kadar komik olmayı başarıyor. buluntu film (found footage) konseptini de arkasına alan "deadstream", bu yılın en iyi korku-komedi filmlerinden biri olmaya çoktan aday oldu bile.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap