• süper lig olsun-3. lig olsun, iflah olmaz bir tribünde maç seyretme sevdalısı olarak ömr-ü hayatımda ilk defa tribünde izlediğim maçtır. numaralı diye tabir edilen bölümün sol tarafında seyretmiştim. 1-0 bitmişti bi de, fenerbahçe kazanmıştı. şumaherli* kadro vardı sahada, bi önceki sezonun gol rekoru kırarak şampiyon olan kadrosu çoğunlukla sahadaydı yine. en net hatırladığım o zaman hissettiğim karışık duygulardı. sonuçta şampiyon takımın maçına gidiyorduk. çocuk aklıyla da heyecan bin kart artıyor tabi. fenerli babamla trene binip gitmiştik... etrafımızda yoğun bir kalabalık, stad hepsinden kalabalık.

    golü kim attı nasıl attı hatırlamıyorum bittabi. hatırladığım tek tezahürat da "fener gol gol"dü.

    pazartesi okula gidip arkadaşlara heyecanla maçı anlatmaya başladıydım. "fenerin maçına gittik olm, kazandık 1-0" dedim. ordan biri atladıydı lafa, "ne var olum, biz de 10 attık" dediydi. "ne var, haftaya da biz atarız" dedim, çocuk aklı, sanıyorum ki her hafta biri 10 atıyo. 20 yıl oldu atan yok*

    o günlerde konuşmalarda fenerbahçe'den bahsederken hep birinci çoğul şahıs kullanılıyor. o zamanlar babam oğlan fenerli olsun deyu maça götürdüydü. şimdiki halimi gösteren bi teknoloji olsaydı o zaman, dönüşte trende elimi bırakırdı kesin.

    hey gidi günler hey!
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap