8 entry daha
  • ege cansen'in bugünkü yazısıyla çok güzel açıkladığı cümledir. herşeyden türkleri sorumlu tutma hastalığına tutulanlara basit ve etkili bir cevap:

    "...sebebi ne olursa olsun, ermeni tehciri bu topraklarda yaşanmış en büyük insanlık faciasıdır. rus işgaline uğrayan doğu anadolu’daki türklerle, balkanlardan ve kafkaslardan sürülen müslümanların yaşadıkları da büyük facialardır.

    batı anadolu’daki türk-rum mübadelesi de bir dramdır. ama bu acılar türkler kötü insanlar olduğu için yaşanmamıştır. olanlardan dolayı türklerin suçlanması haksızlıktır.

    bu gerçeğe önce türkler inanmalıdır. cumhuriyet kurulmadan önce anadolu’da yaşayan müslüman türkler (ve de kürtler) bu toprakların tabiri caizse zencisiydi. "böl ve yönet" taktikçisi, emperyalist batılıların himaye ettiği ermeniler, rumlar ve yahudiler ise efendiydi. gayrimüslimler, meslekleri ve görgüleri olan becerikli insanlardı. kentlerin ve kasabaların en iyi evlerinde hatta konaklarda oturuyordu. yaşam kaliteleri aşağı yukarı avrupa düzeyindeydi.

    birinci dünya savaşı ve onu izleyen istiklal harbinden sonra bu durum "olayların zoruyla" değişmiştir. cumhuriyet, ne mutlu türküm diyenleri ülkenin efendisi yapmıştır. o günkü şartlar altında devletin bekası için yapılması gereken, hem bir millet ve hem de milli bir ekonomi yaratmaktı. cumhuriyetin ilk döneminde ülke ekonomisi ve sosyal hayatı, nitelikli insan açığı yüzünden gerilemiştir.

    ancak, cumhuriyet sayesinde türkiye’nin ama çok daha önemlisi türklerin durumu çok iyileşmiştir. "gelişmiş bir ülkenin gelişmemiş halkı olmayı özlemenin, millet için anlamı yoktur." savunma bakanı vecdi gönül, belçika’da bunları anlatmıştır. bu konuşma üzerine, ezelden beri türk diye bilinmekten mutsuz bizim bilgiç "ecnebi türkler" ve "hiçbir şeyin aslını bilmeyen" gafiller çok utandılar. halbuki utanması gereken batılılardır. çünkü yaşanmış facialar, onların eseridir..."

    http://www.hurriyet.com.tr/….asp?yazarid=260&gid=61

    bu yazının en önemli kısmı, balkanlardan sürülen, balkanlar'da katliama uğrayan türkler kısmı. mübadeleyi ve tehciri sürekli gündeme getirenler, türklerin balkanlar'dan sürülmesine hiç değinmezler. hep söylediğimiz gibi: ölen türkse onlar için önemli değildir.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap