8 entry daha
  • ilk defa kullanacak olan anne adaylarının aşamaları takip ederken mutlaka daha önce bu süreci deneyimleyen* bir tanıdıklarından öneri alması gereken izindir.
    32. haftada bir ssk hastanesinde veya kadın doğum polikliniğinde dosya açtırarak başlar bu bitmek bilmez süreç. bazı anlaşmalı özel hastaneler de dosya açarlar fakat siz yine de gidin ssk nın kendi kurumunda halledin işinizi. zira tam donanımlı olmayan görevliler tarafından yanlış yönlendirilebilir ve izninizi tehlikeye sokabilirsiniz.
    37. haftaya kadar çalışacaksanız yine bir ssk kurumundan çalışabilir raporu alın ve bu belgenin orjinaline gözünüz gibi bakın, çok lazım olacak. o zaman dosyanızı 37. haftada açtırmanız gerekecektir. böylece doğumdan sonra 13 hafta yasal izin kullanacaksınız demektir.
    doğum yaptınız tebrik ederiz, bebek ne kadar tatlı değil mi? babasına mı benziyor, hmm, vurun kıçına bir tekme o zaman..
    doğum belgenizi de mutlaka saklayın.
    şimdi evinize gidin. süt geliyor mu, gelmiyor mu, göbeği düştü mü, yenidoğan sarılığı geçti mi, tırnaklarını nasıl kesicez, uyumuyor bu, dur papatya çayı veriym annemden gizli derken bir bakmışınız 50 gün civarı bi süre geçmiş. artık açtırdığınız yere gidip dosyanızı kapattırabilirsiniz.
    yavrumdan ayrılmak istemiyorum, zaten hiç de işe gidesim yok bu kiloları vermeden diyorsanız izninizi nasıl uzatırsınız.
    1- 6 ay daha ücretsiz izin alabilirsiniz. bu işçinin isteğine bağlıdır, işveren itiraz edemez.
    2- bu süre içinde, önünüzdeki çalışma yılına ait yıllık izninizi kullanmaya hak kazandıysanız, ekleyin o zaman doğum izninin üstüne.
    3- biliyorsunuz bebek 1 yaşına gelene dek günde 1,5 saat süt izniniz var. şirketinizle mutabık kalarak toplu olarak da kullanabilirsiniz. ama izni her güne yaymak ve işten 1,5 saat erken çıkmak daha iyi geliyor bünyeye, bebeğe ve evde canhıraş sizi bekleyen anneanneye, benden söylemesi.

    son olarak doğum izniniz bittiğinde şirketinizin bağlı bulunduğu ssk il müdürlüğünden gerekli olan belgeleri öğrenerek bunları götürüp paranızı ptt ye yatırmalarını beklemek kalıyor geriye. şanslıysanız bu dönemde işvereniniz size maaşınızı düzenli ödemiştir, aldığınız bu parayı* şirkete geri ödersiniz.

    ve işe başladınız, artık biraz dinlenebilirsiniz. artık anneannesi düşünsün evdeki yaramazı. geçmiş olsun.
111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap