13 entry daha
  • çağımızda resmi olarak var olmadığı kabul edilen, ancak devlet kanalıyla ve resmi olarak suudi arabistan'da farklı isim altında (sponsorluk) uygulanan, insanı tiksindiren, sinirlendiren, insanlık dışı uygulama.

    uygulamanın şartları bir adet iş arayan eleman bulmak ve onu kendi sponsorluğunuz altına almaktır. suudi arabistan'da çalışma ve oturma iznine sahip olan bu eleman, ilk başta başının göğe erdiğini düşünür. çalışır da çalışır, yeter ki kazandığı paranın hakkını versin. herşey yolundadır, şirket de memnundur, çalışan da. profesyonel gerekçelerle işten ayrılma günü geldiğinde (örnek için bkz: #12150137), sıkıntılar da başlar. çünkü suudi arabistan dahilinde başka bir şirkete geçmek için, no objection certificate (noc) denilen belgeyi almanız gerekir, yani kendisi için çalıştığınız "efendi"nizin* izin vermesi gerekmektedir. eğer o izin vermezse, paşa paşa, kuyruğunuzu bacağınızın arasına sıkıştıra sıkıştıra ülkenize geri döner, ve en az bir sene boyunca "bereketli" suudi arabistan topraklarında çalışma şansını unutursunuz.

    görünürde suudi arabistan çalışma bakanlığı bu uygulamayı kaldırmış ve ülkesine geri dönenlerin herhangi bir sorun olmadan geri dönmelerini sağlayan yasal düzenlemeleri getirmiştir. bütün arkadaşlar arasında büyük bir heyecan yaratan bu haber, bu hevesle çeşitli ülkelerde suudi arabistan konsolosluklarına (abd, ingiltere gibi gelişmiş ülkelerdeki konsolosluklar da dahil) giden kişilerin suratında tokat gibi patlayan cevaplarla ("noc gerekir kardesim, getirmezseniz rezil rusva olursunuz" gibi) balon gibi sönmüştür.

    konuyla ilgili arabnews gazetesinde (http://www.arabnews.com/) yazan bir avukat (ya da hukuk müşaviri), bir kolenin sorusu uzerine olayı şöyle açıklamıştır:

    kolenin sorusu:
    "s.v. and m.a. what does the current law say concerning returning to saudi arabia for a new job after one has left the kingdom on final exit? i always hear different stories. in may, there was a report that said those coming to saudi arabia for job after having left the kingdom on final exit no longer needed a no-objection certificate (noc). now i hear that those seeking to return for a new job need an noc stamped by the local chamber of commerce and the ministry of foreign affairs and that such people can come only after one year from the date of their departure. please comment."
    yani kole diyor ki: tutarlı bir uygulama ve cevap bulamadık, canımız sıkkın, gitsek gelir miyiz sorunsuz? bu işin aslı nedir, bizi bir aydınlatıverin...

    el-cevab: "according to law, the noc is not required. the confusion lies in the fact that despite this, saudi missions abroad have been instructed to ask for it. you can inquire from the saudi consulate in your city if that is required. the law also does not require a person to wait for a year before coming for another job. but saudi missions abroad may have instructions from the government to impose that condition."
    yani avukat diyor ki, suudiler kanunu çıkarır, ama uygulanmaması yönünde talimat verirler!

    bu işin tek bilinen istisnası, hindistan'dır. o da kanun çıktıktan 2 sene sonra bunu uygulatmayı başarmıştır: http://workinginsaudiarabia.blogspot.com/…ans.html.

    yine de bu çok uzun sürmemiştir: http://workinginsaudiarabia.blogspot.com/…ians.html

    bizim büyükelçiliğimiz ve çalışma müşavirliğimizin ise bu konuda herhangi bir girişimi olup olmadığını bilmemekle birlikte, uygula(t)maya bakarak, tam olarak hareket ettiklerini söyleyemeyiz doğrusu.

    tabi bu işi yapanlar, müslümanlıktan, kul hakkından, sosyal sorumluluktan vs bahseder ve sonra da rahat uyurlar. düşünmezler ki, bu adamı ben memnun edememişim, bırak gitsin. yok, bu ibne gitmek istiyor, ona ancak ben efendilik ederim, başkasının efendilik etmesini de istemem. çalışacaksa benim için çalışacak, yoksa defolsun gitsin ülkesine. zaten kimse de bulunmaz hint kumaşı değildir. ama sormazlar kendine, "acaba bu adamın suudi arabistan'da çalışma hakkını elinden almaya benim hakkım var mı?"

    eğer ki bu kölelik değilse, sponsorluksa, herhangi bir ticari işletme, sponsor değiştirince, başka bir sponsor bulmuyor mu?

    işletmeler açısından %100 güvenli bir yöntemdir, buldukları adamı tepe tepe kullanır ve bu kozu her zaman öne sürerek baskı kurarlar, sindirirler.

    (modern) kölelik budur.
152 entry daha
hesabın var mı? giriş yap