7 entry daha
  • 1 yillik ev kadinligi tecrübe sahibi olarak, gelin gittigimin 3. günü verdi kocam bana pantolonu al ütüle diye. ütü tecrübemi taaa lisedeyken haftada bir pileli okul etek-gomlekle sinirli tutan biri olarak göt oldum.

    4 yillik yalniz yasama tecrübesine sahip kocam bana ögretti nasil ütülenecegini bu bokun. pacalarindan bas asagi cevirip dikis yerlerini ortalamak suretiyle ütü masasina yatirip orta yerine ütüyü basinca, o cok methedilen pantolon cizgisini referans alaraktan bu ilk deneyimimi yasamis bulundum. efendi adam kumas pantolonlarinda cizgiyi cok rahat referans alabilirken keten pantolonlarda bu isin daha zor oldugunu kesfettim ve ilk aylar keten pantolonlari ütülemekten kactim.
    daha sonra korkularimla yüzlesmeye karar verdigimde gördüm ki, bu pantolon ütüleme isi o kadar da zor bir is degilmis. hatta su anda söyleyebilirim ki, gömlek -hele de ketense- ütülemekten gicik kapiyorum ama 25 tane pantolonu ayni gün 2 saatte bitirecegime inancim tam. nesi var anlamiyorum hatta. bacaklarini dümdüz ütüledikten sonra götünü ve önünü ütü masasinin ucuna gecirip oralara da bir güzel ütü basiyorsun ve isin bitiyor. hatta bacaklari ütülerken bir bacagi kaldirip digerini ütülemeyi de hep annemden gördügüm icin, bunu yaparken büyük bir haz aliyor, adeta kendimi ev kadini gibi hissediyorum. ne kadar harikulade!
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap