2816 entry daha
  • sayisiz unlulerin yanisira acun ilicali ve cagla sikel‘in dahil konuk oldugu, bitiminden 15 yil gecse de cerezlik diye izlenen efsane dizi. hatta cagla sikel baya yarim sezon cem*‘in sevgilisi olarak konuk oldu.

    onun disinda bir yazar ilerleyen bolum boyunca selin, cem, yaprak karakterlerindeki degisikliklere deginmis. arttiriyorum ve diyorum, engin gunaydin burhan altintop olarak diziye ilk girdiginde anadolu agziyla konusan, kadinlari taciz eden, insanlara bicak cekecek kadar agresif ve dengesiz bir karakterken, ertesi sezon sesi ve hareketleri efeminelesmis, uc kagitci, firsatci, paragoz, ve kurnaz bir karakter gormustuk. bir tek iticilik ayni kalmisti.

    ayrica dizide 1 sezon oynamis kapici ailesi uyesi gaffur bir onceki sezon ailesiyle birlikte (zeynep’in olmadigi ve hediye’nin farkli bir kadin tarafindan oynandigi) piknikte burhan, sesu, yaprak, ve fatos’un karsisina cikmisti. orada gaffur karakteri maganda ve siddet arayan ama gayet akli dengesi yerinde hatta babasi sabit efendi neden hala kavgaya girmedin diye sorunca stratejik cevaplar veren bir hanzo karakterken avrupa yakasina full time katilinca cocukken menenjit gecirmis, psikopat dusuncelere sahip ama gariban ve zeka geriligi olan bir karakter olarak karsimiza cikmisti.

    tabi bu dizi bolumleri ilerledikce karakterlerdeki degisim diger entrylerde de deginildigi uzere aslinda gunluk hayatimizin absurtlugu ve sacmaligi komedisi ile baslayan dizinin (ofis hayati, muhafazakar aile yapisi, gorucu usul evlilik, kisa yoldan zengin olma istegi, gerceklestirilemeyecek hayaller vs.) karikaturize bir hale gelmesine yol acmistir. buradan sonra da izzet, sahika, cesur, osman, dursun, gibi tamamen karikatur karakterler girmis hatta bazi oyuncularin birden fazla karakteri canlandirmasiyla (binnur kaya-ata demirer) artik izlenmez hale gelip final yapmistir. tabi gazanfer ozcan’in vefati sonrasi dizi gulerek degil bogazda dugumlenerek izlenmistir.

    gulse birsel ise sonraki dizilerinde (yalan dunya, jet sosyete vs.) nedense karikatur karakter fikri kafasina yatmis olacak, yigit ozgur’den, umut sarikaya’dan firlama karakterler yaratmis ama sonuc husran olmustu.

    tabi avrupa yakasinin 15-16 yil onceki bolumlerini izledikce sansurun nasil ilerledigi toplumumuza etki ettigini goruyoruz. eski bolumlerde icki, alkol, sarap, raki muhabbetleri serbestken - volkan-sertac-tacettin ilk sezon neredeyse her bolum elinde raki sigara ile gezerken - bugun dizilerde alkol bile diyemiyorsun.

    son olarak burhan altintop’un apartman yoneticiligine adayligini koydugu bolumde binaya reklam almak icin once chp uyelerini, sonra akp, uyelerini cagirip sirayla deniz baykal ve recep tayyip erdogan’i ovmesi, bugun boyle birsey yayinlayamazsin. iste o hale geldik.
269 entry daha
hesabın var mı? giriş yap