35 entry daha
  • farkli ulkelerde cnbc ve bloomberg tarzi kanallari izleyen birisi olarak kanaatimce, gordugum en iyi ekonomi programlarindan birisidir. neden?

    bir kere su unutulmamalidir ki bu herseyden once bir tv programidir ve bu format icersinde degerlendirilmelidir. cogu zaman "herkezin anlayacagi" bir dille ekonomiden bahsediyorlar, stand up tarzi yaklasimlari var ve amaclari halka ekonomiyi sevdirmek ve basitlestirip ogretmek gibi gorunuyor.

    ornegin trt4 formatindaki gibi "ara urunler gsmh hesaplarinda kullanimaz, enflasyon hesaplarinda ise urunun icindeki emtianin agirliginin fiyattaki etkisi" v.s. seklinde konusacaklarina, "yaw adam sekere zam geldi diyo ben seker kullanmiyorum ki beni etkilemez diyo, ama seker sadece marketten aldigin seker de yokki, yedigin baklavada var, gofrette var, herkezin enflasyon yuzdesi farklidir mesela benimki % bilmem kac cikti ama genel enflasyon su kadar diyerek" bugune kadar sahsen gormedigim bir eglenceli ve "caktirmadan" halki egitici bir program yapiyorlar. o yuzden de takdir ediyorum.

    bunun yaninda, yeri gelince de, ornegin (yanlis hatirlamiyorsam) yaklasik 1 sene onceki bir programda "amerikan dolarinin dunya capinda standard para olarak kullanilmasindan dolayi amerika ekonomi politakasi olarak cari acigi rahat rahat veriyo ama bu sistem boyle gitmez butce yi ve cari islemler dengesini saglamamilar, yoksa buna duzeltme hareketi gelir, yani kriz olur, fed in faiz indiriminide bu sistemi korumaya yonelik bir adim olarak goruyorum) diyerek, oyle cok az tv programinda duydugum kaliteli ve akedemisyen olmayanlar acisindan ileri duzey sayilabilecek yorumlar da getiriyorlar.

    zaten tv deki bir ekonomi programindan ne bekleniyor onuda merak ediyorum.

    saglam ekonomi haberi isitiyosan zaten cbnc var bloomberg ' in haber programlari var.

    %100 tutan piyasa tahmini bekliyorsan, dolarami giriyim borsayami giriyimin cevabini ariyorsan zaten dunyanin en unlu 20 tahmin ureten ekonmist-basin insanlari bile cogu zaman birbirlerine zit yorumlar ve tahminler getiriyorlar, ornegin su icinde bulundugumuz kriz ortaminda, en iyimserden en kotumsere seklinde siralanabilecek tahminler veriyorlar, duruslari ve yaklasimlari itibariyle.. zaten boyle bi sey dunyada yok.. litaraturde yok..

    ha derinine iktisat ogrenmek isitiyosan televizyonda ne isin var senin, al bi macro kitabi, ekonometri kitabi, otur modelleri oku calis, ha yok illa tv den ogrenecem diyosan ac trt4 u, uyuya kalmassan belki birseyler ogrenirsin.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap