7 entry daha
  • üst üste festivallerde adını duyduğumuz (cannes film festival, la rochelle film festival, karlovy vary film festival, toronto film festival, new york film festival) 2007 fransız yapımı 1 saat 10 dakikalık aile draması.

    başrolde hani caché, bee season, paris, je t'aime den hatırlayacağımız, chocolat da çikolata kokulu anneyi canlandıran juliette binoche var. kendisi hoş bir fransızdır, filmde; tiyatrolarda kukla oyunlarını düzenleyen, seslendiren, eşinden ayrılmış, evladı simon ile bir evin en üst katında yaşayan, sessiz, çalkantılı bir hayat süren, işini çok seven bir kadını canlandırıyor. evin dağınıklılığı, uzanne'ın üstü başı da bunu çok güzel anlatıyor aslında.

    film'in diğer önemli karakteri ise fransaya okumaya gelen asyalı kızımız song. ikilinin hayatına bir sakinlik getiren song fransaya sinema eğitimi almak için gelmiş, çalışması gerektiğinden simon'a bakmakla uğraşan, kırmızı bir balon un hikayesini çekmek isteyen bir karakteri canlandırıyor.

    ufak bir mekan olan suzanne'ın evindeki sahneler yönetmenin kameraları doğru kullanması, yansımalar, değişik açılardan çekimlerle dikkat çekiyor. film ağır tempoda geçtiğinden zaman zaman sıkıcı gibi görünse de bunları göze alarak koltuğa oturmak en iyisi galiba.

    film'in belkide en güzel sahnesi dairesinin kapısında alt komşusu ile kavga eden suzanne'ın hiddetli tavırları, bağırıp çağırmaları arasında, olaydan beş dakika önce eve gelen ve bir köşede sessizce işini yapan görme engelli, piyanoyu akort eden adamın, akort sırasında gelişi güzel bastığı düzensiz notaların hayata kattığı tat.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap