16 entry daha
  • siradan olaydir. ısten cikarmalar baslayali en az 6 ay oluyor, degerleme ya da piyasa degeri milyarlarda olan onlarca firma isten cikarma gerceklestirdiler. ısten cikarma yapmayanlar da ise alimi durdurdular.

    butun bunlari kimisi gostere gostere, kimisi yavas yavas ve sessizce yapiyor. ornegin google ve amazon aylardir isten cikarma yapiyorlar. salesforce, zendesk, stripe, lyft, booking, zillow, opendoor, chime, wayfair, peloton, docusign, rivian, shopify, gopuff… daha onlarcasi. kimisi birden fazla isten cikarma yaptilar.

    bu da son derece normal. ısin olumlu yani ise issizlik inanilmaz dusuk ve isten cikarilanlarin cogu icin degisen pek bir sey olmuyor. hatta karli cikiyor bir cogu zira tazminat alip cikariliyor, bir ay tatil yapiyor, bir ay is bakiyor, baska bir yerde yeniden calismaya basliyor. ıstisnalari muhakkak vardir, ama ben yuzlercesinin tecrubesini biliyorum ve durum bu. ha calisma vizesiyle abd’de bulunanlarin 60 gun icinde is bulmasi gerekiyor sanirim, bu da cogunlukla sorun olmuyor ama onlarin isi bu sebeple daha zor.

    yani elon musk’in bir sey baslattigi yok. ortada siradisi bir sey yok. korkacak, abartacak bir sey de yok. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak iyi bir sey degil, yapilan yorumlara bakiyorum da kahve fali gibi hepsi.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap