9 entry daha
  • // (...)

    1956 yiliydi ve o siralarda ankara’da ulus diye bir gazete çikardi. bu gazetede bir gün türkiye f klavyeyi seçti diye bir baslik okudum. gazetedeki bu haberin detayini merak ettigim için gazeteye gittim ve yetkili insanlarla görüstüm.

    amerika’dan gelen bir ekip daktilo kurslari verecekti ve iki klavye çesidi için teklif getirmislerdi. bunlardan bir tanesi f klavye, digeri ise q klavye idi. türkiye ise f klavyeyi seçmisti. bunun nedeni vardi; çünkü o zamanin milli egitim bakaninin kullandigi daktilo f klavyeydi. bunu bana virjinya üniversitesi metodoloji ve psikolojik kursu baskani dr. richard söylemisti. ben de bu olayin üzerine kendisine üniversiteye davet ettim. arif payaslioglu ’na da olayi anlattim ve soru cevap seklinde konusmamizi gerçeklestirecegimizi kendilerine söyledim. sayin arif payaslioglu bu fikrim karsisinda çok sasirmisti.

    aslinda bu olay dogrudan dogruya kisisel egoizme karismaktaydi. bu anlattigim olay türkiyenin tercih kriterlerinin neler oldugunu göstermektedir. ne yazik ki bugün için de kriterler degismemistir.

    (...) //

    yilmaz karakoyunlu

    ic. "dil bir zihnin, kavrayabilecegi en üstün düsünce noktasidir...", elegans , sayi:41/sonbahar 1998

    www.elegans.com.tr/41/yilmaz.html
406 entry daha
hesabın var mı? giriş yap