6 entry daha
  • hürriyet gazetesi yazarı yalçın bayer bugün köşesindeki "arka bahçe değil ikametgáhtır"başlıklı yazısında gazi üniversitesi olgusunu aşağıda görüldüğü biçimde özetlemiş:

    mhp-gazi üniversitesi tartışması

    ‘gazi üniversitesi mhp'nin arka bahçesi’ (19.7.2002) yazısına çok tepki geldi. bunlardan telefonla arayan gazi üniversitesi'nden bir öğretim üyesi, ‘‘mhp, gazi'nin park ve bahçesi değil, asıl ikametgáhıdır. keşke her şey okurunuzun anlattığı kadarıyla kalabilse’’ dedi.

    ne kadar mağdur olan hoca varmış... herkesin başında kılıç sallanmaktaymış. yani soruşturma... tüm öğretim üyeleri sindirilmiş durumdaymış. atılanlar, sürülenler, çeşitli haksızlıklara ve baskılara maruz kalanlar... korkularından ses çıkartamıyorlarmış.

    ama bazıları da var ki, cesaretle konuşabiliyorlar. (isimleri bizde saklı). gazi ile ilgili şimdilik bazı bilgiler aktaralım:

    basın haberlerine göre rektör rıza ayhan'ın 6 arkadaşı, ev adreslerini göstererek şirket kurdular. üniversitenin bazı alımları bu şirket üzerinden yapılıyor. bu olay ortaya çıkınca şirketin hisseleri üniversite vakfına devredildi mi?

    rektör ayhan, gazi tıp fakültesi döner sermayesi'nden ayda ne kadar almaktadır?

    kaç öğretim üyesi, üniversiteden atıldı, sürüldü veya soruşturmalarla cezalandırıldı? (örneğin prof. haluk günuğur, prof. turhan uslu ve doç. ahmet çiğdem üniversiteden uzaklaştırıldı. doç. bahir güneş türközer ve prof. turhan uslu, kastamonu'ya sürüldüler. prof. ahmet ömer koçak, 100. yıl üniveritesi'ne kaçmak zorunda kaldı.)

    ‘‘en önemlisi’’ diyor okurumuz öğretim üyesi:

    ‘‘şu an gazi üniversitesi'nde bulunan yöneticilerin ve bilhassa genç nesli hazırlayan öğretim görevlilerinin bulundukları yere nasıl geldikleri araştırılmalı ve insanların gözleri önüne serilmelidir. acaba geçmeleri gereken yollardan, aşamalardan hakkını vererek, uğraşarak ve gelişerek mi geçmişler? yoksa çekirge misali üç sıçrayışta prof. mu oluvermişler? bu sıçramalar sırasında hangi nitelikli, istekli, özverili ve çalışkan insanların hakkını yemişler?

    gazi'de iyi bir eğitim yapılabiliyor mu? siyasetten buna vakit ve imkán kalıyor mu? yabancı dil de dahil olmak üzere hiçbir özelliğe sahip olmayan yetersiz eğitimcilerin yetiştirdiği gençlikten, yani gelecekten hiçbir umudum kalmadı.’’
478 entry daha
hesabın var mı? giriş yap