4 entry daha
  • estet'in hakaretamiz kullanımı şunla alakalı: dünya ile -sadece- estetik çerçevede açıklanabilecek ve anlamlanabilecek bir ilişki kurmak.

    estet-ik ilişkinin yönelimin de fiziksel, ruhsal diye ikiye ayırmak, yönelimler arasında anlamlı olduğu varsayılacak bir hiyerarşi kurmak, hakaret konusu olan estet'liğin dolaysız, dümdüz bir estetisyen sınırlılığı içinde yapıldığı 'gerçek'ini, estetlerin uzmanlık alanları dışında hiç bir alanla ilgilenmeyecek kadar bön, sığ ve cahil oldukları realitesini de dışlamıyor, değiştirmiyor. (bkz: zülfü livaneli ile kültür fizik)

    yanisi estet, güzelliğin gerçek'liğine takılıp gerçek'in güzelliğini zıtmış, o güzellik'e karşı kayıtsız kalan, kalmayı savunan, kalmaktan başka kaygısı olmayan kişiler oluyorlar. tabi haksızlık etmeyelim, tam tersi de, tam olarak aynı sebeplerden geçerli ve gerçek: gerçek'in güzelliğine takılıp, güzellik'in gerçeğiyle ilişkisi olmayanlar da küt, dümdüz ve zır-cahildirler, ve fakat, kendilerini tanımlamak için kullanılan kelimelerin hiçbirisinin hakaret çağrışımı yoktur. bilimsel, teknisyen gibi her türlü kullanım bu alanların yarattığı gerçek iktidar alanları sebebiyle olumlayıcıdır, bu da size iktidarın olumlayıcılığının çirkinliği hakkında bir fikir verebilir.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap