6 entry daha
  • chuck'ın (bkz: chuck schuldiner) avrupa turnesine çıkmaması (kendi açıklamasına göre çıkamaması) nedeniyle grup arkadaşları tarafından (bkz: terry butler) (bkz: bill andrews) meşhur bir satılma hikayesi vardır. bu iki arkadaş önce grubun road crew elemanlarını vokale ve gitara alıp avrupada konserlere çıkmışlar, bu konserlerde seyircileri provoke etmişler ("fuck chuck" diye bağırtmışlar vs) ve akabinde gruptan ayrıldıklarını açıklamışlardır. işte herkesin death dağıldı diye düşündüğü böyle bir dönemde chuck uzun zamandır arkadaş olduğu cynic elemanları paul masvidal ve sean reinertı session elemanı olarak gruba alarak ölmekte olan grubu diriltmiş (ama ne diriltme) ve avrupadaki çoğu derginin acımasız eleştirilerine (bkz: götz kühnemund) + eski grup arkadaşlarının davranışlarına + kimi grupların sözlü saldırılarına (bkz: morbid angel) tüm cevapları "bu bir intikam albümü olacak" dediği ve bence de tarihin en iyi death metal albümü olan human ile vermiştir.
    davula sean reinert gibi bir virtüöz alınması inanılmaz bir dinamizm sağlanmasına neden olmuş, basa da sadus'dan steve digiorgio alınarak süper kadro tamamlanmıştır. agresyon/progresivite dengesi çok iyi tutturulmuş bir albümdür. paul masvidalın gitar soundu son derece temizdir. bu sayede kendinden önceki death gitaristi olan james murphynin altında kalmadığını (hatta daha iyi olduğunu) göstermiştir.
    albüme cosmic sea gibi bir şarkı da dahil edilerek grubun ileride alacağı progressive şeklin sinyalleri verilmiş, chuck da müziğin her türlü şekline açık olduğunu belli etmiştir.
    yine otoritelere göre heavy metal dünyasını master of puppets ya da reign in blood kadar etkilemiş, resmi satış rakamlarına göre de death'in günümüze kadar en çok satan albümüdür:

    here are the latest sales figures for various current and catalog metal/hard rock releases in the us
    (in total units sold to date since the albums were issued), as reported by soundscan for the week
    ending march 3rd, 2002:

    death – human: 74,226
    death – individual thought patterns: 66,807
    death – symbolic: 35,924
    death – sound of perseverance: 33,864
178 entry daha
hesabın var mı? giriş yap