8 entry daha
  • yalandan kim ölmüş felsefesine sahip gönüllü avukatlara sahip politikacı.

    seçim kanununa muhalefet ettiği için ceza almış, aldığı ceza türk ceza kanunu'nun 231. maddesindeki hükmün açıklanmasının geri bırakılması uyarınca beş yıl ertelenmiştir. ama şahit bozacı konumundaki bir kısım sözlük yazarları "beş yıl kürtçe konuşmama" cezası aldığını iddia etmektedir.

    hükmün açıklanmasının geri bırakılması ne demektir? ilgili kanun maddesindeki şartların sağlandığı durumlarda, sözkonusu beş yıllık süre içerisinde yeni bir suç işlenmemesi kaydıyla, hükmün açıklanması beş yıl ertelenir, beş yılın sonunda da herhangi bir sonucu olmaksızın ortadan kalkar. kişi, beş yıllık süre içerisinde başka bir suçtan dolayı mahkum olursa, açıklanması ileri bırakılan cezayı da çeker.

    yani, orhan miroğlu, beş yıllık süre içerisinde, herhangi bir suçtan dolayı hüküm giyerse, seçim kanununa muhalefetten aldığı cezayı da çekecek. aldığı ceza tartışılabilir, kürtçe seçim konuşması yapmak cezayı gerektirir mi tartışılabilir, ama mahkemenin kararını bu şekilde çarpıtmak ayıptır, mahkemeye yönelik bir iftiradır.

    duyan da orhan miroğlu kürtçe konuşursa hapse atılacak sanacak. işte provokasyon böyle bir şeydir, ve görüyoruz ki sözlükteki sempatizanlar bu konuda çok başarılı.

    edeb ya hu!
186 entry daha
hesabın var mı? giriş yap