5 entry daha
  • cumhurbaşkanı abdullah gül kamu ihale yasası'nda değişiklik öngören düzenlemeyi onayladı. gül değişiklik için "arzu ettiğim düzenlemeleri içeriyordu, özellikle şeffaflık. ilgililerle konuştum ve onayladım" dedi.

    http://cnnturk.com/…iklige.onay/503747.0/index.html

    kamu harcamalarının denetimini kısıtlayarak yolsuzluğa kapı aralayan ve avrupa birliği sürecini sekteye uğratabilecek kamu ihale kanunu değişiklikleri için son durak cumhurbaşkanı’nın imzası. meclis’ten geçen değişiklik kamu alımlarında ihale dışı istisnaları genişletiyor, büyük projelerin 50 biner ytl’lik dilimlerle ihalesiz verilmesine kapı aralıyor, şikayet hakkınıysa daraltıyor. tüsiad’ın “keyfi uygulamaya ve suiistimale yol açar” diye karşı çıktığı değişiklikler mevcut ihale rejimi ile avrupa birliği müktesebatı arasındaki uyumsuzluğu da arttıracak. cumhurbaşkanı gül’ün değişikliği veto etmemesi halinde, avrupa birliği ile 2009’da açılması beklenen “kamu alımları ve rekabet” faslının ertelenmesi gündeme gelecek.

    http://www.taraf.com.tr/haber/7532.htm

    inşaat mühendisleri odası başkanı harp’e göre, akp’nin on altı kez değiştirdiği ihale yasası’nın son hali rekabeti yok edip davetiyeli ihaleyle bir soygun cenneti yaratıyor: dahası bu yasa insanlarımızı da öldürür.

    http://www.taraf.com.tr/makale/2909.htm

    avrupa birliği’nin itirazına rağmen meclis’ten geçen ve kamu ihalelerini denetim dışında bırakan kanunun cumhurbaşkanı’ndan onay alıp almayacağı merak konusu. akademisyen ve gazeteci mehmet altan “ab itirazları bir yana bu yasa 15 kez değişti. ilerleme raporu’nda övülen abdullah gül bakalım yasayı onaylayacak mı” diyor.

    http://www.taraf.com.tr/haber/22059.htm
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap