6 entry daha
  • merhaba erkan bey, sözlüğe hoşgeldiniz.

    siyasetin dürüst yüzlerinden biri olarak kaldığınız için öncelikle sizi tebrik ederim. size şunu sormak istiyorum;
    asgari ücretin enflasyon oranında her ay düzenli olarak artırılması gerektiğini belirmiştiniz. bu öneriyi yaparken çok ciddi olduğunuzu düşünmüyorum açıkcası. şayet dediğiniz gibi olur da asgari ücret her ay düzenli olarak artılırsa bunun sonuçları hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.
    en basitinden asgari ücretin artması demek, sanayide çalışan bir çok işçinin yerinin sigortasız şekilde daha ucuza çalışan mültecilerle değiştirilmesi demek değil midir?

    bir de asgari ücretin artırılmasından ziyade enflasyonun artmaması için önerileriniz nelerdir?

    teşekkür ederim.
    • asgari ücretin enflasyona oranla düzenlenmesini enflasyonun her gün arttığı bir kriz ortamında insanların nefes alabilmesi için kısa vadeki bir çözüm olarak görüyoruz. bir nevi zorunluluk, aksi takdirde toplumun çok büyük kısmı temel ihtiyaçlarını karşılamayacak duruma düşüyor.
      ekonomi meselesinde tek bir hamleyi düşünmemek gerekli. biz kayıtdışılığın ve sigortasızlığın ortadan kalkmasını ve çalışma şartlarının düzenlenmesini bu ülkenin ekonomisinin ve toplumunun iyileşmesi için elzem görüyoruz. kayıtdışılık ve modern kölelikle de mücadele etmeliyiz, bunu yapanların da elinde sihirli değnek yok, denetimle ve kuralların harfi harfine uygulanmasıyla bunu başarıyorlar. türkiye’de çalışanların bu kadar güvencesiz olması, enflasyon, devlet ve patron tarafından ezilmesi de bir tercih. şirketlerin bu kuralları çiğnemesine göz yumuluyor, denetmeler de çoğunlukla sadece formalite. bizim bununla mücadele etmemiz lazım. yineliyorum, sadece ekonominin değil, toplumun da sağlığına kavuşması için...
      enflasyon, kayıt dışılık, güvencesizlik gibi çok temel ve önemli sorunlarımızla ilgili partimizin bilim kurulu harıl harıl çalışıyor. çok saygın ekonomistler, sosyal politikacılar ve göç uzmanları da bu sürecin içinde. seçim sürecine doğru programımızı ayrıntılı biçimde kamuoyuyla paylaşacağız.
      tekrar etmem gerekiyor, bu rezil düzene veya ezberlere mecbur değiliz.
209 entry daha
hesabın var mı? giriş yap