832 entry daha
  • dsm 5'te cinsel hastalıklar arasında geçer

    bakınız: delayed ejaculation

    genelde 30 dakika ve üstünde boşalamama durumu ne erkek, ne de kadın için iyidir. bu konuda dsm 5'te net bir süre tanımı yapılmasa da ortalama boşalma süresinin 5-7 dakika arası olduğu düşünülürse 30 dakika cinsel bir problem göstergesi olabilir.

    bu bahsettiğim ilk penetrasyon sonrası başlayan aktif penetrasyon dönemi için geçerli sayılardır. 10 dakika öpüştünüz, birleşme başladı, 3 dakika sonra ara verip yine sevişmeye başladınız, şunu bunu yaptınız derken tabii ki 1-2 saate de uzatabilirsiniz ancak hiç ara vermeden 30 dakika penetrasyon demek ne kadın, ne erkek için doğaldır. erkek halihazırda doğası gereği spermi en kısa sürede kadına aktarmaya kodlanmıştır. bunun referansı için doğadaki hayvanların ne kadar hızlı boşaldığına bakabilirsiniz, türün devamlılığı için böyle olması gerekiyor ki uzun süren cinsel aktivitelerde başka hayvanların tehditine maruz kalmayasınız.

    partnerinizde ıslanma konusunda sıkıntı yoksa ve 30 dakika civarında tam penetrasyon sevişmeniz ikiniz açısından da problem yaratmıyorsa herhangi bir uzmana başvurmanıza gerek yoktur. ama burada 2 saat seviştim, şöyle zıpladım diyenlerin bir çoğu tam penetrasyon süresini vermezler, inanmayınız. arada pozisyon değiştirirken bekle, oral için dinlen, masaj yap gibi şeyler güzeldir, zaten yapın ancak bu aktiviteler cinsel birleşmeden sayılmazlar. cinsel aktivite denebilir.

    çözümü erken boşalmadan daha zordur. geç boşalma sorunu yaşayan kişilerin geçmişleri ele alındığında sekse farklı anlamlar yükledikleri görülmüştür (daha uzun sürede boşalmanın daha erkeklik olduğu inancı gibi bazı ataerkil düşünce yapıları). bunun yanı sıra günde 1 kezden fazla yapılan kuru mastürbasyon da erkeği vajinaya yabancılaştıracağı için boşalmasında gecikme yaratabilir. sürekli bir ilişkide partnerleri çoğunlukla bir erkeğin tek seferde 15-20 dakikadan uzun süre penetre etmesini istemez. orgazma sağlıklı bir şekilde ulaşan kadınların da orgazma ulaşma süreleri 13,4 dakika olarak bulunmuştur. genel kanı, kadın boşalmasında penetrasyondan ziyade penetrasyon öncesi fantezi ve önsevişme aktivitelerinin boşalma süresini kısalttığı ve boşalma yoğunluğunu arttırdığı yönündedir. bir kadın sizden 25-30 dakikanın üstünde aktif penetrasyon yapmanıza rağmen boşalmanızı istemiyorsa, bu durum kadında orgazm bozukluğunun göstergesi olabilir, sizin erken boşaldığınız anlamına gelmez.

    kadında orgazm bozukluğu tedavisini de bir ara yazarım, yeri bu başlık değil. genelde triyaj ağacı dediğimiz yöntem ile ele alınır, cinsel isteksizlik ya da disparoni/vulvodini yoksa orgazm bozukluğu olabilir. kendisini bir cinsel terapiste yönlendirebilirsiniz.

    debe editi: geç boşalma sorunu yaşayan bazı yazarlardan nedenlerine ve çözümlerine ilişkin çok sayıda soru gelmiş. sistemik cinsel terapi el kitabı adlı, cinsel sorunlar hakkında terapistler için oldukça faydalı bilgiler bulunduran kitaptan geç boşalma ile ilgili kısımları ekliyorum, okuyabilirsiniz:

    1-tanım
    2-tanım
    3-değerlendirme
    4-bireysel faktörler
    5-ilişkiyle ilgili konular
    6-tedavi stratejileri
    7-duyumsal egzersizler
    8-mastürbasyon ve fanteziler
    9-çift ilişkisi

    sözlük bazen resmi yan şekilde atabiliyor, o şekilde gitmişse kusura bakmayınız, telefonu çeviriniz.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap