2345 entry daha
  • geçenlerde gündem olunca logosunun hikayesini yazma ihtiyacı duydugum içecek. başlıkta aradim ama rastgelmedim, belki vardır ama yine de yazayim. özellikle en begenilen entrylerde içinde geyik kanı oldugu icin logosunda geyik var falan denmiş ama bu doğru değil tabii ki.

    efsaneye göre m.s. 655-727 yilları arasinda yasamıs olan aziz hubertus( bishop of maastricht and liege), katolikler tarafindan aziz ilan edilmeden önce avcılıkla meşguldür, bu arkadaş paskalya öncesi kutsal cuma gunü( almanca "karfreitag") tüm köy ahalisi kiliseye giderken onun yerine ormana geyik avlamaya çıkar. tam o sırada kendisine heybetli bir geyik, boynuzlarının arasında da parıltılı bir hac sembolu ile görünür. bundan ibret alan hubertus avcılığı bırakıp doğaya çok saygı duyan bir hristiyan olur ve ormana ava çıkan avcıların koruyucu azizi ünvanını alır öldükten sonra. jagermeister mucidi curt mast'da ahan da bu hikaye tam bizim likore, yani avcilara soguk havada ormanda eşlik etmesi gereken liköre on numara uyuyor der ve boynuzu ortasında hac olan geyik sembolünü yapıştırır şişenin üzerine.

    not: bu hikaye bavyera ve avusturya'da daha eski zamanlarda yaşamıs olan başka azizlere de refere edilir bazen, aziz hubertus'a ilk kez 1400'lü yıllarda atıfta bulunulmuştur. zaten yeni ahit okuyan arkadaşlar farketmiştir, aziz pavlus şam yolunda nasıl isa'yı görüp imana gelmişse bu arkadaş da boynuzu ortasında hac olan geyikle imana gelmiş. ancak jagermeister benim yazdığım versiyonu baz almış.

    bu bilgi üzerine açın bir jager madem.
193 entry daha
hesabın var mı? giriş yap