2 entry daha
  • turkiye'yi sadece istanbul'dan ankara'dan ve biraz da izmir'den ibaret sayanlarin asla su anda olası goremeyecekleri ileriki bir durumdur.

    aynı sekilde universite deyince sadece istanbul universitesi'ni, bogazici'ni, itü'yü ve odtü'yü sayan özgürlükçü medyamızın da bu günden tartışmaya başlayamayacağı ileriki bir durumdur.

    çünkü üniversiteye türbansız girememe durumuna iç ege, iç anadolu, doğu anadolu ve güneydoğu anadolu bölgelerindeki küçük, tutucu şehirlerimizde öncesinde üniversiteye türbanla girilebilmesinden sonra geçilebilecektir.

    (bkz: mahalle baskısı)

    türban serbest olursa gerçekleşmesi olası bir durumdur, kesinlikle olacak diye birşey yoktur, olasılıktır.

    asıl halinin üniversiteye türbansız girememe ihtimali ya da tehlikesi olması gereken durumdur.

    cem uzan'in her ile bilmem kaç üniversite açma vaadini benimsemiş 59. ve 60. hükümetlerimizin ilk etapta her ile lisevari üniversiteler açmayı başarmış oldukları mevcut durumun akabinde gelebilecek bir türban serbestliğinin, türbanlı kız öğrencilerin çoğunlukta olacağı bazı üniversiteler ya da fakülteler ortaya çıkarması ve buralarda başı açık okumak isteyen öğrencinin kendini baskı altında hissetmesi; ayrıca bu baskının personelde, yönetimde ve öğretim kadrosunda kadrolaşmada sınır tanımayan güç sahiplerinin yerleştirdiği zihniyetlerce başı açık okumak isteyen kız öğrenciye çıkartabileceği zorluklarla iyice hissettirilmesi gibi durumlarda ortaya çıkabilecek sorunlu bir durumdur üniversiteye türbansız girememek.

    tüm bu haliyle mevcut durumun tersine işleyecek bir kuralın adı değildir, şerri bir müdahale hiç değildir.

    yalnızca mevcut kuralın kademe kademe kalkması ile birlikte ortaya çıkma ihtimali olan durumdur.

    bağıra bağıra, gümbür gümbür, taşla sopayla gelme durumu değildir; sessiz ve derinden belirme ihtimalini içeren durumdur.

    korkulur.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap