814 entry daha
  • gücümün kaynağı, bu meret olmadan sakat gibi hareket ediyorum. bana bunu lustral ile birlikte yazıyorlar genelde anksiyetik yapıyor birazcık.

    edit: @cralium dideral diye bir ilac onerdi. lustralden cok daha iyi geliyor concerta kullanip da anskiyete, dişlerini sıkma gibi yan etkilerini tecrube eden herkesin doktoruna danismasini tavsiye ediyorum.

    edit 2: biraz bilgi vermeye karar verdim. doktor değilim ama uzun süredir sürecin içerisindeyim ve bu süreçte doktorumdan ısrarla da olsa biraz bilgi edindim, ayrıca ilgili makaleleri da aşağıda paylaşıcam.

    bu ve benzeri ilaçlar tamamen masum olmasa da sanıldığı kadar zararlı da değiller. metilfenidat, nöronların birbirine dokunduğu (sinaps) noktalarındaki dopaminleri temizlemekten sorumlu olan dopamin taşıyıcı proteinin işini yapmasına mani olarak daha fazla dopamin birikmesini ve salınmasını sağlıyor. adhd hastaları olarak bizim problemimiz aslında beynimizin frontal lobunun düzgün çalışmaması. o nedenle ilaç kullanmadan etkili bir çözüm almak mümkün değil. bu noktada beyine zarar vermek gibi bir olayı da yok ilacın (eğer hasta değilseniz durum farklı tabii ki ilacı alarak hormonal dengenizi bozacaksınız).

    adderal gibi amfetamin içeren ilaçlar ise aynı sorunu dopamin salgılayacak olan nöronun normalden daha fazla salgı yapmasına yol açarak çözüyor. fakat dopamin üretimi enerjiye mal olduğundan yüksek dozlara çıkmak veya alkol kullanmak, çok yüksek stres altında olmak, başka uyarıcılar almak sinir hücrelerinin ölümüne yol açıyor.

    bu nedenle hastanlerde metamfetamin overdose durumlarında metilfenidat kullanılıyor(muş).

    yan etkilerine gelecek olursak ben yalnızca ilacın etkisini çektiği süreçte anksiyete ve baş ağrısı yaşadım. baş ağrısı 2 gün sonra geçti ötekiyle de baş etmenin bir yolunu buldum.

    bunun dışında iyi uyku almak ve düzenli beslenmek önemli aksi taktirde çok verimli olmuyor.

    kaynaklar:

    amfetamin hakkında: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/articles/pmc2729543/
    metilfenidat : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/articles/pmc8455398/
    metilfenidat'ın insanlarda yarattığı nörobiyolojik etkiler: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/nct03936491
198 entry daha
hesabın var mı? giriş yap