6 entry daha
  • 11.1 yüklediğim ve karşılaştığım tek sorunun audio olduğu distrodur. olay çokfaktörlü bir sorun zira üç ihtimal var. birincisi problematik pulseaudio, ikincisi kullanıcı hakları çatışması, üçüncüsü de alsa-firmware'ün yüklenmemiş olması. bu üçüne de çözüm getirdiğinizde (pulseaudio sil, kullanıcıya audio grubu haklarını ver, alsa'yı yükle) hala ara ara "ses kartınız meşgul ben de default'a aldım ehe ehe" mesajını almanız mümkün. yani ses yok.

    bunun haricinde kde 4 ile ve amarok2 ile ilk defa tanıştığım distrodur. kde 4'ü beğendim (tapmadım; kde 3 ağzımın suyunu akıtmışken kde 4'e sadece güzel diyebiliyorum) widget olayları çok hoş çok güzel. amarok2'nin ise halledilmesi gereken minik pürüzleri var. mesela beyefendi çalışmak için mysql ile mysqldevelopment bişeysine ihtiyaç duyuyor - bunları kurmazsanız kolleksiyonunuzu tarıyor ama database olmadığı için all collection bomboş bakakalıyor - lyric widget'i problemli, arada lyricler gidiveriyor. ama tabii her ikisi de hala gelişme aşamasında olduğu için sesimi çıkartmıyorum. bu arada kde4 içinde, ya da suse içinde bilmiyorm, kendini desktop wall sanan 3d kübümüz var. compizdeki pek çok özellik dehlenmiş halde.

    1 dvd kurban edesiniz ve hızlı bir bağlantınız varsa deneyin bir. ama pek bir beklentiniz olmasın. misal ben sırf kde4 ve amarok2 görmek için kurdum. beklentimi aldım. xen'i denedim, şu %2-3 kayıpla xp emüle edebildiğiniz kernel virtual machine sanırsam, ama ekran kartım nvidia olduğu için açılmadı.

    böyle birşey işte. kolay gele.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap