5 entry daha
  • suç, yasak, ceza, özgürlük vs. gibi kavramlardan uzak durmadan ne kadar ele alınabilir bilmiyorum ama, esrar da diğer keyif verici maddeler gibi bağımlılık yapar. yarattığı halüsinatif ruh hali, ki burada kullandığım halüsinatif ruh hali tabiri fizyolojik etkisini değil, kişinin madde etkisi altında değilken hayalini kurduğu o "güzel" olduğunu varsaydığı zaman dilimini anlatır, en açık anlatımla bağımlılık yaratıcıdır.

    bağımlılık ne kadar iyi ne kadar kötü birşey şimdi bunu irdeleyelim. örneğin bir ilaca bağımlısınız. bacağınızda kronik bir ağrı var ve o ilacı almadan yapamıyorsunuz. bu durumda aslında bağımlılığınız ilaçtan dolayı değil, bacağınızdaki ağrıdan dolayı oluşur. eğer bacağınızı kesmediğiniz müddetçe ağrıdan kurtulamıyorsanız ve ilaçlar sizde depresyon, algı güçlüğü, halsizlik vs. yapmıyorsa bu bağımlılığın o kadar ağır olmadığını söylemek doğru olabilir. ancak günlük hayatın dertlerinden kurtulmak ve biraz daha iyi uyumak için her akşam bir duble rakı içerseniz, bir süre sonra da o bir duble rakıyı içmeden uyuyamaz hale gelirseniz o zaman teşhisiniz "alkolizm" olur.

    ot da böyle birşeydir. başta "reason'ı açalım, klavyemin de tozunu alayım, abi sen de tak gitarı mixere.. bi da cigara saralım kafamız güzel olsun" diye içilir. kafa güzel olduktan sonra güzel müzikler yapılır. sonra bir sigara daha.. sonra bir sigara daha.. sonra mal olunur ama stall durumuna gelince ortaya bir bok çıkmadığını görürsünüz. sonraki gün daha bilgisayarı açmadan bi sigara sarılır. sonraki gün otobüse binmeden bi yolluk..

    sonra işte o sürekli eleştirdiğimiz hedonist tavıra yanaşırız fark etmeden. sürekli "high" durumda kalma isteği. high olunmayan zamanlarda kendini yalnız, çaresiz, yaratıcılıktan uzak hissetme. evreka! aslında bu bir his değil. bu bir gerçek! çünkü artık böyle oldunuz. junk'ların dünyasına hoşgeldiniz.

    özetle, suç olması, yasak olmasından öte, esrarın da bağımlılık yaratıyor olmasını sürekli akılda tutmak gerek. her bağımlılık gibi gün gelip ayağınıza dolanacak bir bağımlılık.

    (unutmayınız: türkiye de esrar kullanımının bağımlılık yaratıyor olması)
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap