28 entry daha
  • ilk gençlik dönemim. internet; türkiye'de daha yeni yaygınlaşmaya başlamış. o zamanlarda bir hevestir chat'e girelim dediğimde benden bir nickname istemişti o zamanın irc'si. herhalde aynı isimli kişiler birbirine karışmasın diye böyle bir uygulama yapılmış denerek makul karşılamıştım. chat'in alengirli dünyasına girince durumun bir sanal profil oluşturmak olduğunu anladım. sonraları bu "nick"; kişinin kendisine, kendi koyduğu bir isim olduğu için gerçekten de önem arzetmeye başladı. mail adresleri artık nick'iniz idi. biz o zamanlarda bir gün matrix'ten, nick'lerimizle hitap edileceğimiz bir dünyaya uyanacağımızı hayal ederdik. insanların size koyduğu lakapların yerini artık kendi nick'iniz tutuyordu.

    sonra msn geldi mertlik bozuldu. artık nick'lerin bir anlamı kalmadı. mail adresleri kişi isimlerinden oluşuyordu. eğer o kişinin ismi alınmışsa plaka, sayı ya da takım kısaltmalarından ibaretti. artık matrix mazide kalmıştı. biz dos 6.0 gençliği windows 7 kullanabiliyorken, live messenger 9.0 gençliği bizi asla anlayamadı.

    hala bir nick'im var, hala nick'imle bana hitap eden insanlar var, fakat neden bir nick'imiz olduğunu bilmeyenler de var.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap