aynı isimde "transformers (film)" başlığı da var
  • marvel comics'in 80'lere damgasini vurmu$ ve o donem en az spider man kadar me$hur olmu$ cizgi roman ve cizgi film serisi..

    otomobile, ucaga donu$ebilen genelde 5-6 metre boyunda buyuk robotlarin dunya ve uzayin derinliklerindeki guc mucadelesini anlatir..

    metal tabanli ve $ekil degi$tirebilme yetenekleri cok ustun bir halkin ya$adigi cybertron gezegeni, ayni yapiya sahip dev bir gezegen buyuklugunde unicron'un saldirisi altindadir.. gezegen ya$anamayacak kadar yikima ugradiginda yeni ya$anacak yerler ve enerji kaynaklari bulmak durumunda kalan transformer'lar dunyayi tercih ederler. bunlari ta$iyan ucak milyonlarca yil gocuk altinda kaldiktan sonra bugunun dunyasina uyanirlar ve gezegenin ula$im ko$ullarina ayak uydurabilmek icin kendi yeteneklerince dunyadaki cihazlari model alarak vucutlarini bu yonde degi$tirirler.. ancak problem kisa surede kendisini gosterir, birbirine du$man iki gruba zaten bolunmu$ olan robotlar icin enerji kaynaklari sinirlidir ve bu yuzden sava$a tutu$urlar. i$i kestirmeden ve acimasiz halletmeyi seven decepticon ve dunya halklariyla dost autobot'lar birbirlerini yerler sava$ip dururlar.

    turkiye'de star 1 tarafindan uzun sure 1. ve 2. sezonu gosterilmi$tir 90'larin ba$inda. optimus prime, megatron ve starscream gibi orjinal karakterlere sahiptir. o donem oyuncaklari tam bir fenomen yaratmi$ ilk ve ortaokullarda prestij belirtisi haline gelmi$tir.

    gectigimiz yil 20. ya$ini kutlayan transformers biraz gec de olsa cizgifilm olmayan bicimde sonunda sinemaya aktariliyor. i$in arkasinda steven spielberg oldugundan filmin kalitesi uzerine cok umitliyiz.
412 entry daha
hesabın var mı? giriş yap