2 entry daha
  • cuma akşamlarımı bu değerli gazeteci murat bardakcı ve sohbetini izlemek için ayırmıştım. geçen hafta baktım ki pelin batu da orda anlam veremedim dedim yanlış kanaldayım galiba ama murat bardakcı da ordaydı ve erol sadi erdinc dahi ordaydı. itiraf etmeliyim ki pelin batu nun tarih bölümü mezunu olduğunu bilmiyordum ve programda görür görmez açtım baktım boğaziçi üniversitesi tarih bölümü mezunuymuş. tebrik ederek kendisini programı izlemeye konuldum, içimden dedim ki keşke mezun olmasaymış da bize bu programda bu işkenceyi yapmasaymış. efendim nedir bu arada bir lafa giriyor reklam gibi ve vermiş olduğu bilgilerin yüzde 70i zaten tarihi bilgiler değil yüzde 25i yanlış oluyor ve bize kalan alabilirsek, o anı yakalayabilirsek yüzde 5 lik bir kısım kalıyor.

    umarım sadece bir haftalık bir konuktur diyordum ki biraz önce ne göreyim aynı şahı yine orda ve geçen haftaki performansı nedir ki yani, konuşmaktaki acziyeti el hareketleriyle tamamlamaya çalışması olsun verdiği bilgilerin tarihte yeri olmadığı olsun ki zaten tarihi olmayan bilgiler olsun bir murat bardakcı yanlışını düzeltiyor bir ben. burdan kendisine selamlarımı ileterek lütfen sinema hayatına devam etsin diyorum ve bizi bu iki güzel insanın güzel muhabbetini gönül rahatlığıyla ve kendisine tahammül etmek gibi bir zorunluluka bırakmasın.

    yok illa ben tarihle ilgileneceğim diyorsa da bir tavsiye de benden buyrun sizde bizler gibi tv başında öğrenin birşeyler gerek okulunuzda olsun gerek okuduğunuz kitaplardan olsun öğrenmeye çalışın, diksiyon dersi alın, türkce dersi alın ama lütfen insanları bu programdan soğutmayın...

    edit: al işte ikinci konuşmasında da kendi yazdığı şiir kitabının isminin anlamından dahi haberi yok, murat bardakcı bari varda bu yanlışları başkaları da bilmek zorunda veya yanlış öğrenmek zorunda kalmıyor.
1748 entry daha
hesabın var mı? giriş yap