8 entry daha
  • sadece okullarda değil dershanelerde de bulunur. okul ve dershane versiyonları arasındaki en büyük fark, dershanedekilerin, okuldakilere oranla çok daha güzel* olmasıdır. hatta buradan da daha önce erkek bir rehber öğretmen görmediğimi çıkarabiliriz sanırım. onun dışında kalan tüm özellikleri aynıdır. gözlemlediğim kadarıyla, yine, pek işe yaramazlar, en azında ben ve benim etrafımdaki insanların pek işine yaramadılar. yine, arada sırada -ne işe yaradığı bilinmez- test, anket gibi şeyler yaparlar.

    büyük ihtimal çok işe yarıyorlardır aslında ama bunu öğrencilere ifade etmekte sıkıntı yaşadıklarını düşünüyorum. o doldurduğumuz anket benzeri şeylerin bir geri bildirimi olmuyor ki hiç. örneğin, arada sırada sınıfa girip: "çocuklar, okul içinde yaptığımız araştırmalara dayandırarak çoğunuzun günde 2 saat ders çalıştığını belirledik. bu zaman aralıklarında ders çalışanların not ortalamasını incelediğimizde 3,42 bulduk. öte yandan, günde 3 saat ders çalışan azınlığın not ortalamasını 4,85 bulduk. hepiniz günde 3 saat çalışın." benzeri bir şeyler söyleselerdi haklarında daha iyi bir izlenim oluşurdu diye düşünüyorum. en azından kafalarda oluşan "ne iş yapar rehber öğretmen?" sorusuna bir cevap olurdu.

    gerçi yine de haklarını yememek gerek, benim ortaokulumda rehber öğretmen yoktu, resim öğretmeni yapardı rehberliğimizi. kimbilir, belki de o yüzden ortaokul arkadaşlarımın çoğunu, dallama mizaçlı insanlar oluşturuyordur.
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap