4 entry daha
  • zihinsel engelli olmadığımız için şükretmememiz gereken durumdur. zihinsel engelli insanların en azından algı seviyesi belli bir eşiğin altında olduğu için etraflarında olan biteni çok fazla algılamıyorlar. asıl acıtan şey zihinsel yeteneklerinizin tamamen yerinde olup, hayattan beklentilerinizin bir yandan devlet, bir yandan etrafınızdaki insanlar tarafından sürekli hiç sayılması. başıma geleni söyleyeyim; bedensel engelli olmama rağmen kullandığım arabayı üzerinde engelli uyarısı bulunmadığı için engelli park yerine park etmiyorum, ama engelli park yerine park etmekte ısrar eden öküzün evladını uyardığımda, arabadan inip üzerime yürümesine kimse de engel olmuyor.

    engelli olmayıp engelliler hakkında saçma sapan yorum yapanlar için söylüyorum; engelli olmadan bir engellinin psikolojisini anlayamazsınız, çünkü siz masada otururken karşı masadan bütün gece yüzünüze gülümsemiş kız, ayağa kalkıp lavaboya gittiğinizde yüzünü asıp, sizinle tekrar göz göze gelmemek için kafasını çevirmiyor.

    hiç bir engellinin kendisine acınmasını beklediğini zannetmiyorum, ama hayat ve hayatı yaşamak hakkında bu kadar hırslı olmamızı lütfen mazur görün, çünkü bizim için hayat emin olun çok daha zor geçiyor.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap