6 entry daha
  • bu ülkenin insanlarının önümüzdeki seçimle ilgili anlamadığı bir şey var: bu seçimle ilgili her şey matematik hesaplarından ibaret değil. hatta çoğu şey matematik hesaplarıyla ilgili değil.

    içinde bulunduğunuz sistem demokratik bir sistem değil. hala farkında değilsiniz. demokratik bir ülkede anayasa maddeleri keyfi şekilde yorumlanamaz, muhalefet bağımsızlığını kaybetmiş yargı eliyle kıskaca alınamaz. daha bir yığın şey sayarım da, yeri burası değil.

    muharrem ince ile ilgisi nedir bunun?

    ince ya da başkası olması fark etmeksizin ilgisi şu. bu seçimlerde yapacağınız tercih sadece ve sadece demokrasiye dönelim mi yoksa bu şekilde uçuruma son sürat gitmeye devam mı tercihidir. bunun haricinde bir tercih şansınız yok.

    ilk turda bu işkencenin bitirilme olanağı varsa ve bunun önünde kim engel teşkil ediyorsa, bilinçli ya da bilinçsiz olarak iktidarın ekmeğine yağ sürüyor demektir. "yeaa iki hafta sonra yine seçim olacak, o zaman birleşiriz ne fark eder?"

    çok şey fark eder. o iki haftalık süreç için iktidarın neler planladığını bilemezsiniz. hatta o iki haftanın iki hafta olarak kalacağını da bilemezsiniz. daha önce bunun bir benzerini yaşadık, haziran 2015 seçimlerinde iktidarı indirdik, ama yeni hükümet kurulamadı ve aradaki bir kaç aylık süreçte ülkede bombalar patladı. iki haftada çok daha yoğun bir şekilde o süreci tekrar yaşamayı göze alabiliyor musunuz siz? sonucunun nereye varacağı da belirsizken?

    şu anda erdoğan da, akp kurmayları da çok iyi biliyorlar ki bu seçimi şu koşullarda adil bir şekilde kazanma ihtimalleri yok. ne yapabilirler? senelerdir terörist ilan ettikleri, hem malına hem canına çöktükleri insanlara zeytin dalı mı uzatacaklar? elbette hayır, kimse yemez onu bu saatten sonra. ellerindeki şapkadan çıkabilecek tek bir tavşan var: o da gerilimi artıracak, ülkeyi kaosa sürükleyerek kaba kuvvetle seçmen tercihlerini değiştirebilecek hamleler. devletin tüm aygıtları kendi kontrollerinde, şeffaflık yok, iktidarda kaldıkları müddetçe size hesap verme gibi bir dertleri de yok. ne yapmazlar ki?

    muharrem ince ister iktidarın maşası olmuş olsun, ister iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışan bir siyasetçi olsun, şu durumda seçimlerin ilk turdan kazanılma ihtimalini azaltan herkes ama herkes iktidarın ekmeğine yağ sürmüş oluyor. bu kadar basit.

    normal bir seçime gidiyormuşuz gibi kandırmayın kendinizi. cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olacak bu. ister akp'li olsun, ister mhp'li, chp'li, özdağ fanı ya da hdp'li... bu ülkenin istisnasız her sıradan vatandaşı için en iyi senaryo, ilk turda erdoğan'a ve meclis seçimlerinde de cumhur ittifakına bay bay demektir. onun haricindeki hiç bir senaryoda güvende değiliz.
510 entry daha
hesabın var mı? giriş yap