10776 entry daha
  • arkadaslar selam, birkac gün önce bir girisim baslattık bir arkadaşımla. aslinda ismi bana ulasan bir tip fakultesi 4. sinıf öğrencisi icin kendi aramizda fon kurmaktı ama . 1 gun icinde becerebildigimizi görunce bir parca yaydık ve simdiye dek depremzede 12 universiteli genc için 12 aylık burs ayarladik kendi aramizda. cogunlugu tıp, biri hukuk, biri psikoloji... okuyor.

    sureç şöyle isliyor: her arkadasım butcesi oraninda ayda 100, 200, 500... vaadediyor ve bunu 12 ay boyunca cocugun hesabına yatirması gerekiyor.

    gençlerden ogrenci belgesi, afet raporu, kisa-yakin özgecmiş, telefon no ve iban istiyoruz, arayıp görüsuyoruz, zaten isimleri twitter'dan "milena" kullanicı isimli arkadastan alıyoruz. uygunsa whatsapp grubu olusturup o gencin bursiyerleri ve genci ekliyoruz. katilmayi arzu eden arkadaslar gençleri arayıp/yazısıp bire bir görüsebiliyor. surece katılmayı arzu ederseniz yahut sorulariniz olursa bir mesaj atin bana lutfen.

    dostlarimiza gonderdigimiz ve simdiye dek 12 depremzede gence dokundugumuz mesajimiz su sekilde:

    "sevgili dostlar, deprem bolgesinde okulu butçesi, işi, kayiplari nedeniyle yarim kalan pek cok genc var. bunlar icin 12 ay kesintisiz destek yapilmasi gerekiyor. bir kisi icin agir gelebilecegi dusuncesiyle aylik 3500-4000tl arasi bir burs olusturmak icin butcesinden arttirabilecek mahalle dostlarimi organize ettim.2 tip fakultesi ogrencisine burslari yatmaya basladi.
    ama daha cooook cocuk cok genc var. soyle yapiyoruz. herkes gonlunden aylik verebilecegi meblagi belirliyor. ayda 100 tl veren de var 300,500 1500 de.. herkesin hesabindan ay basinda gonderebilecegi kadar bir miktar birlesince göl oluyor bir cocuk daha hayatina devam edebiliyor. aranizda ben her ay otomatik odeme talimatiyla cüzi de olsa katkida bulunabilirim diyen olursa bana ozelden yazabilir. 3500'u buldugumuz an bir cocuga daha ulasabiliriz. dusunun bir olur mu? 12 ay.

    araci yok, kurum yok. bire bir genci destekliyorsunuz."

    devlet yapmasi gerekeni yapmadığı için yine is güzel insanlara düsüyor. evini, ebeveynini... kaybetmis bir gence, ayini gecirecek parayı saglamak elbette bizim sorumlulugumuz olmamalı ama devletin gormezden geldigi bu gerçeklige sessiz kalamiyoruz.
481 entry daha
hesabın var mı? giriş yap