6 entry daha
  • bahsi geçen spor dalı yüzme ise, ve ciddi olarak yapılmak isteniyorsa küçük yaşlarda başlanması gereken bir spordur.

    haftanın her günü sabah akşam demeden çocuğunu havuza getirip götürebilecek, yediğine içtiğine ilacına ve daha birçok şeye devamlı olarak dikkat edebilecek bi aile de yüzme sporuna başlayıp da başarılı olabilmenin en önemli koşuludur.

    lakin yıllar geçtikçe, ülkemizin spora ve sporcuya verdiği önemden dolayı, genç yaşta spora başlayıp, yaşıtları aynı yılları obeziyete doğru adım adım yaklaşarak geçirirken kendileri üçgen vücutluluğun zirvesinde seyretmekte olan bu bireyler yavaş yavaş spordan soğumaya başlarlar.

    üç tarafı denizlerle çevrili de olsa, yüzücülerin bir ülkede denizde değilde havuzda antrenman yaptığını anlayamayan kendini bilmezlerin, her büyük şampiyonadan sonra ülkenin en değerli yüzücülerine verdikleri değeri görmeleri de oldukça etkilidir bu kararlarında.

    profesyonel yaşamlarına noktayı koyduktan sonra, üniversitelerinde ya da kendilerine uygun bir muhitte bulunan her hangi bir fitness center*sayesinde yeniden spora başlayabileceklerini sanırlar. göbekleri eriyecek ve eski üçgen vücutları geri gelecektir, buna inanırlar. ne de olsa umut gönüllerin ekmeğidir, umulur ha umulur.

    lakin onca yılın ardından başlanılan bu sözde spor da, hayatın kargaşası içinde çoğu zaman anlık bir heyecanın uyanışından öteye gidemeyecektir. bu heyecan kimi zaman bir aya, kimi zaman belki de bir yıla kadar uzayabilir tabi. ama unutulmamalıdır ki başlangıcı olan her şeyin, elbet bir sonu vardır. spora başlamanın da sonu yakındır, bir gün gelip karşınıza dikilecektir.
213 entry daha
hesabın var mı? giriş yap