2 entry daha
  • inşaat mühendisinin kafasından bahsediyorsak sürekli mimarları eleştirir, "esas işi biz yapıyoruz parayı onlar götürüyor hacı!" düşüncesi sürekli kafalarındadır.

    söz konusu bilgisayar mühendisi ise, "kendi işimi mi kursam? ya da dur bir iki sene daha idare edeyim şu şirkette sonra bi server alırım ssg'yi de sollarım." düşüncesi hakimdir.

    makine mühendislerinin kafası ise çok karışıktır. sürekli o yıllar önce gördükleri uzun saçlı, ince belli, yumuşak sesli, iri göğüslü varlığın ne olduğunu hatırlamaya çalışırlar. bu hatırlama süreci yüzünden genelde bölümleri 5-6 yıla uzar. sürekli "tek gerçek mühendislik bizimki, diğerleri yalan." sözüyle başka mühendislik bölümündeki insanları kıl ederler.

    elektrik mühendisleri ise elektronik mühendislerine ayrı bir ifrit olurlar. "ulan prize kadar herşeyi biz yapıyoruz, herifler prizden sonrasıyla artislik yapıyorlar. buna resmen başkasının şeyiyle gerdeğe girmek denir." sözü her daim kafalarının içinde bir yerdedir.

    elektronik, elektronik-haberleşme mühendisleri ise kendileriyle çok gurur duyarlar. "geleceğin mesleğini seçtik oğlum öyle deme, şimdi bize bakmayan o karılar varya ilerde paramıza, kariyerimize tav olucaklar." gibi bir mühendislik klişesi olan laf en fazla bu bölümün öğrencilerinin kafasının içinde yankılanır.
255 entry daha
hesabın var mı? giriş yap