9 entry daha
  • bir türk yahudisi olarak ortadoğu'da savaş olunca karşılaştığı zorluğu anlatmaya çalışan, onda da yine saçma sapan tepkilerden kaçınamayan yazar.
    türkiye'de insanların gözünde başkalaştırılıyorum ama ben de her türk kadar türküm diyor bana niye hikaye yazıyorsun diye tepki geliyor. bana ne senin türk adetinden aynı da ben de var deniyor.
    bir de yetmiyor niye israili adam gibi eleştirmiyorsun deniyor.
    türkiyede israili sert bir şekilde eleştirmeyen herkes tu kaka, düşman mı ilan ediliyor? yok hayır. ama yahudi ise farklı mı olmak zorunda? kendini sana kanıtlaması mı lazım? fatih altaylı "..."si de silvio ovadya'ya siz israil'e tepki mektubu yazdınız mı diye sormuş. sen kendi eleştirini yap isteyen yapsın isteyen yapmasın. kadın tarafsa da taraf. vietnam savaşında lazlara diretiyor muydun amerikalıları niye eleştirmiyorsun diye? ister eleştirir ister eleştirmez, sanane.
    türk yahudilerin hepsi bile israili tutuyorsa(ki öyle değil) o yüzden kahrolsun yahudiler denir mi? nerde senin haysiyetin? ne farkın kaldı tüm filistinlileri insan olarak görmüyor diye çeşitli sıfatlarla nitelendirdiğin israillilerden?
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap