8 entry daha
  • michael e. gerber'in "girişimcilik tutkusu" adlı kitabında girişimci hakkında şunlar söylenir:

    "girişimci kişiliğe sahip bir kişi, çok önemsiz durumları bile çok önemli fırsatlara çevirir. girişimciler, içimizdeki vizyon sahibi kişilerdir. hayalci. insanın bütün faaliyetlerinin arkasındaki enerji. geleceğin ateşinin kıvılcımını yakan hayal kurma gücü. değişimin katalizörü.

    girişimci, asla geçmişte değil, gelecekte yaşar, ender olarak da günümüze gelir. en mutlu olduğu zamanı, rahat rahat "ya olursa" ve "olduğu zaman" hayallerini kurabildiği anlardır.

    bilim alanında, girişimci kişilik, parçacık fiziği, saf matematik ve teorik astronominin en soyut ve en az pragmatik sahalarında çalışır. sanatta, avant-garde'ın ender girilebilen arenasındadır. iş dünyasında ise girişimci kişi, yenilikçi, büyük stratejist, yeni pazarlara nüfuz edip bulmada yeni yöntemlerin yaratıcısı, dünyayı kucaklayan devdir -sears roebuck, henry ford, ibm'den tom watson ile mcdonald's'tan ray kroc bu yapıda insanlardır.

    girişimci bizim yaratıcı kişiliğimizdir -her zaman bilinmeyenle ilgilenen, geleceği kurcalayan, olasılıklardan olanaklar yaratan, kaosları uyuma çeviren kişidir.

    her güçlü girişimci kişilik olağanüstü bir denetim ihtiyacı duyar. güçlü bir girişimci gelecek günlerin hayal dünyasındaymış gibi yaşarken, hayalde yoğunlaşabilmek için günümüzdeki insanlarla olayları kontrol etmeye ihtiyaç duyar.

    girişimci, değişime ihtiyaç duyduğu göz önüne alındığında, projelerine katıldığı insanların gözünde büyük bir yıkım yaratır. sonuç olarak, kendisiyle başkaları arasındaki mesafenin hızla büyüdüğünü görür. kendisi ne kadar önde olursa, yandaşlarını yanına çekmek için harcaması gereken çaba o kadar fazlalaşır.

    sonunda girişimci bir dünya görüşü ortaya çıkar: hem fırsatların aşırı derecede bol olduğu, hem de ayak sürümekte olan bir dünya. problem, bu engellere takılmadan fırsatların peşinde nasıl koşulabileceğidir.

    girişimcinin genellikle seçtiği yol, zulme başvurmak, taciz etmek, suçlamak, pohpohlamak, yağcılık yapmak, feryat koparmak ve sonunda, hiçbiri işe yaramazsa, projenin yürümesi için gereken her şeyi yapmaya hazır olmaktır.

    girişimcinin gözünde, çoğu insanın değeri hayallerinin önünde duran problemler kadardır."
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap