10 entry daha
  • rec ve el orfanato'dan sonra ispanya'dan çıkan 3. bomba, zamanda yolculuk kavramıyla gerilimi aynı potaya deliksiz* bırakıyor. senaryo tam manasıyla harmonik bir şekilde ilerliyor, saat gibi işliyor. özellikle filmin ilk 20 dakikasında kırılan camla artan müzik sesi, telsizle yönlendirilen karakterin kaçtığı şey'i göstermemek gibi çok güzel gerilim numaraları var ve o ilk 20 dakika filmin en keyifli anlarını içeriyor.

    --- spoiler ---

    ayrıca filmin müthiş kaderci bir tarafı da var. nihayetinde hector'un film boyu yaşadıklarını belirli mantıklar çerçevesinde ** yorumlamak mümkün ancak işin en başında o düzeneğin fitilini ateşleyen kim diye sorduğunuzda bir cevap alamıyorsunuz. alan varsa bana da versin o cevabı.

    bir de sonunda 3. hector'un olayları çözmesi ve diğer hektor'un üzerindeki siyah pardösüyü the third man'e bir gönderme olarak yorumluyorum ve bana katılan başka yazarlar varsa onları da gözlerinden öpüyorum.

    --- spoiler ---

    velhasılı 1,5 saatlik sağlam bir gerilim vaad eden çıtır çerez bir film, kıymetini bilmek lazım; yoksa adamlar böyle konulardan 6 sezonluk dizi yazıyorlar. jj sana diyorum?
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap