• hawaii dilinde işleri doğru yoluna koymak veya olayları düzeltmek anlamında kullanılan kelime. bu kelimeyi buraya yazmamın sebebi bana gelen maillerden birinde bu kelimenin geçtiği bir tekniğe rastlamış olmamdı.

    ho’oponopono tekniği tamamen bütün yaratılanların tek bir kaynaktan doğduğunu etrafımızdaki herşeyin bir olduğunu, dolayısıyla etrafımızdaki (hatta bütün dünyadaki) iyi ve kötü olayları bizim yarattığımız inancına dayanıyor. yani bir nevi what the bleep do we know'da bahsedilen şeyler.

    herneyse bu tekniğe göre yapmamız gereken şey çok basit: "sorumlu olduğumuzu kabul etmek". bunun anlamı; etrafımızda olan biten herşeyin gidişatına yön verdiğimizi kabul etmek demek. dolayısıyla eğer bunu kabul edersek olayları istediğimiz yönde değiştirme yetisini de kazanmış oluyoruz. bunu yapmak ise gerçekten çok kolay:

    ho'oponopono'yu çagırmak için yapmamız gereken tek şey olabildiğince sık bir şekilde kendimize

    "seni seviyorum"

    "özür dilerim"

    "lütfen beni affet"

    ve

    " teşekkür ederim"

    cümlelerini kullanmak. işe kendimizden başlamamız lazım çünkü biz düzeldikçe etrafımız da düzelecektir. çünkü varolan herşey insanın içinin dışa yansımasıyla oluşmuştur.

    çok basit bir örnek; iş yerinde birisi bize kötü davranıyorsa bu adamın problemi ne, niye böyle davranıyo diye onu suçlayacağımıza, acaba bu davranışa sebep olmak için ne yaptım dememiz gerekiyormuş. zira herşeyden karşı tarafı sorumlu tutarsak o problem aynı şekilde yaşanmaya devam edermiş.

    herkesin buna hemen inanması beklenemez elbette ama günde bi kaç kere kendine "seni seviyorum, teşekkürler, hatalarım için özür dilerim ve bu hatalardan dolayı kendimi affediyorum" demekten kimsenin bi tarafı eksilmez heralde.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap