23 entry daha
  • köşesinde hayvan hakları üzerine yazılar yazan bir şahsı, sayın başbakanın yerin dibine sokma (!) amacını güttüğü pek bir muhteşem söz öbeği,her gün bir tanesine mazhar olduğumuz tespitlerinden en yücesi.

    benim dört köpeğim var.köpeklerimle yatıp köpeklerimle kalkarım.ben köpeklerin dört ayaklı olanını severim.hayatımın sonuna kadar da dört ayaklı köpeklerin ve bütün hayvanların(düşünen hayvanlar dahil) ve doğanın yaşam hakkını savunacağım! ve soruyorum.

    yoksa siz,bu ülkede köpek denen hayvan, koşulsuz sadakatin,bir nevi kapı kulluğunun metaforudur,dünyada yalnızca bir büyük kapı mevcuttur ve bu kapının patronu, kapısında kul olmuş sadık köpeklerin sahibidir deyip öyle ise, bu patronun onayı dışında sıçmaya bile gidemeyen zihniyetin iki ayaklı köpekleri ve onlarla yatıp kalkanları.

    ya da bu ülkede köpek denen hayvan, bir zihniyetin muhafızlığı görevini gören, yeri geldiğinde onun bunun üstüne salınan tipler için kullanılan bir metafordur deyip öyle ise, habercilere saldıran,evinin önüne asfalt döken bir zihniyetin iki ayaklı köpekleri ve onlarla yatıp kalkanları.

    veya bu ülkede köpek denen hayvan,iki yüzlülüğün ahlaksızlığın metaforudur deyip öyle ise, halk için elele palavrasını sıkarak,halk yoksulluk sınırını çoktan aşmışken milyon dolarlık düğünler yapan zihniyetin iki ayaklı köpekleri ve onlarla yatıp kalkanları.

    veyahut bu ülkede köpek denen hayvan, hırsızlığın gaspçılığın metaforudur deyip öyle ise, halkın vergisiyle eğitim,sağlık emeklilik haklarını güvence altına alıp iyileştireceği yerde,günden güne kırpan, kırptıklarını yani halktan aldığı vergiyi,parayı, emeği kafasına göre,istediğine yardım adı altında dağıtan, bu ülkeyi dingonun ahırına çeviren iki ayaklı köpekleri ve onlarla yatıp kalkanları.

    ya da bu ülkede köpek denen hayvan, ahlakı yozlaştıran,halkı televizyon aracılığı ile uyutan zihniyetin metaforudur deyip, öyle ise çektikleri filmlerle yaptıkları televizyon programlarıyla yazdıkları yazılarla ceplerini küp küp altınla dolduran diğer yandan ellerine aldıkları her şeyi yozlaştıran, sikip atan zihniyetin iki ayaklı köpekleri ve onlarla yatıp kalkanları kastetmediniz değil mi, sayın şahs-ı şahaneleri?

    zamanın ötesinden gelecek edit: havlamayın ulen!
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap