2 entry daha
  • 1990 italya dunya kupasinın açılış maçı. claudio caniggia'nın dünya futbol sahnesine çıktığı maçtır aynı zamanda. meksika 86'dan şampiyon dönen arjantin kendinden son derece emin olarak farklı galibiyet amacı ile sahaya çıkmış ama karşısında taş gibi bir takım bulmuştur.
    golsüz biten ilk yarıdan sonra ikinci yarıda oyuna giren sarışın, uzun saçlı adam*, fifa'nın yeni uygulamaya koyduğu "kırmızı kart gören oyuncuya para cezası" uygulamasını başlatmış ve kısa sürede iki kamerunlu futbolcuya direkt kırmızı kart gördürtmüştür. ancak bu durum kamerun'un 70. dakikada omam biyik ile efsanevi bir kafa golü bulup 1-0 kazanmasına engel değildi.
    bu ilginç maçtan sonra kamerun çeyrek finale kadar yükselerek başarısının tesadüf olmadığını kanıtlamıştır. çeyrek finalde ne yaptı diye merak edenler için, (bkz: 1 temmuz 1990 ingiltere kamerun maci)
    arjantin ise soğuk bir duş aldıysa bile toparlanmayı bilmiş, finale kadar çıkarak turnuvanın en büyük favorisinin karşısına dikilmiş, italya-almanya finali bekleyen dünyayı yanıltmıştır. (bkz: 8 temmuz 1990 bati almanya arjantin maci)
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap